„Kažkada prieš daug metų, kai „Bavarija“ buvo ant bangos, bandžiau suskaičiuoti, su kiek politinių jėgų mes esame dirbę. Man atrodo, kad su absoliučiai didžiausia dalimi tuo metu besisukančių partijų politikos erdvėje, – kalbėjo J. Liesis. – Ar tai jų vasaros festivaliuose, ar rinkiminėse kampanijose. Absoliučiai su didžiąja dauguma.“

J. Liesio teigimu, politinėje padangėje per šį laiką įvyko nemažai pokyčių, atsirado kitos partijos. „Dabar labai atsinaujinę. Kaip „Bavarija“ mes, ko gero, tikrai nesame dalyvavę su daug kuo. Išskyrus pagrindines partijas. Bet kaip atskiri nariai, kiek aš žinau, renginiuose yra dalyvavę“, – šyptelėjo „Delfi“ laidoje viešėjęs J. Liesis.

Juozas Liesis

„Esame dalyvavę vakarėliuose ir kaip „Bavarijos“ nariai, ir kaip ne „Bavarijos“ nariai. Tai iš to, ką aš mačiau iš arti, absoliučiai atsipalaidavę buvo liberalai ir socdemai. Absoliučiai atsipalaidavę, – partijas įvardijo J. Liesis. – Konservatoriai kažkaip būdavo tokie prisižiūrintys. Tai čia kalbu apie oficialesnes dalis. O kai užsidaro užuolaidos, absoliučiai visi vienodi. Žmonės tiesiog žmonės yra.“

Beje, renginių vedėjas pabrėžė, kad jam patiko stebėti šurmulį rinkiminiuose štabuose rinkiminę naktį. „Tas šurmulys, bendravimas. Man atrodo, kad apie tai ir yra tos šventės, kad pasikeistume savo nuotaikomis, pasikeistume savo supratimu. Man fainai tas. Žiauriai faina matyti“, – savo nuomone dalijosi bavaras.

Juozas Liesis

Paklausus, kas vyksta politikų vakarėliuose išjungus kameras, J. Liesis atsakė ilgai negalvodamas. „Matėme tiesiai į ekraną, ką darė Žemaitaitis. Tai tokie dalykai vyksta“, – apie ne vieną taurę rinkimų naktį pakėlusį politiką kalbėjo J. Liesis.

Išgirdęs klausimą, ar tokiuose vakarėliuose būtų galima pamatyti net šokius ant stalų, J. Liesis atsakymą pradėjo pridurdamas, kad priklauso nuo to, kokioje aplinkoje vyksta vakarėlis: „Jei šalia ežero, tai ne ant stalų, o ant palapinių, čiužinių. Viskas normaliai, kaip normaliuose vakarėliuose. Politikai nėra niekaip išskirtiniai, žmonės kaip ir mes“.

Juozas Liesis, Kristina Pocytė-Medutė

O ar patį J. Liesį ar visą grupę kartu pakviesdavo prisijungti prie vakarėlio? Į šį klausimą J. Liesis atsakė juokaudamas, kad jau ne viską ir pats pamena.

„Delfi“ laidoje „Jūs rimtai?“ kas savaitę aptariamos svarbiausios savaitės naujienos. Šį kartą laidoje buvo aptarti ir rinkimų rezultatai, ir „Foxpay“ skandalas, pristatytas kitų metų biudžetas ir kitos naujienos.

Juozas Liesis

J. Liesis ankstesnius vakarėlius politikų apsupty prisiminė aptardamas rinkiminę naktį štabuose vykusį šurmulį. Kaip skelbė „Delfi“, Remigijaus Žemaitaičio štabe šventė prasidėjo dar nepradėjus skaičiuoti balsų, o kiek po vidurnakčio ir pats R. Žemaitaitis prisijungė švęsti kartu su komanda sudainuodamas „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“. Šventinės nuotaikos netrūko ir kituose štabuose. Štai socialdemokratų štabe aiškėjant rezultatams ne kartą skambėjo M. Mikutavčiaus hitas „Pasveikinkit vieni kitus“. Daugiau apie tai, kas vyko štabuose, galite skaityti čia.

Beje, rinkimų naktį „Delfi“ žurnalistai taip pat atliko eksperimentą. Keliaudami per štabus specialiais testais patikrino patalpų paviršius ir viename iš štabų rado kokaino pėdsakų. Daugiau apie eksperimentą skaitykite čia.