Komentare, skirtame Delfi, J. Pranckevičius pripažino savo klaidą.

Pateikiame visą komentarą:

Šį komentarą rašau pirmiausia norėdamas atsiprašyti, o antra – ragindamas nepasiduoti panikos impulsui ieškoti išgyvenimo šiaudo. Tai, kad net nesusimąstęs gavęs kvietimą nuvykau ir pasiskiepijau, man nesuteikia nė lašo ramybės. Priešingai, jeigu galėčiau, atsukčiau laiką atgal ir vakcinų dalintojus kviesčiau ieškot tų, kuriems skiepo reikia labiau.

Kvietimą skiepytis gavau iš „Ambulanso“ vadovo, kurio teigimu, įmonė gavo daugiau vakcinų, nei buvo norinčių skiepytis, – dalis žmonių buvo saviizoliacijoje, dalis skiepų atsisakė. Tam, kad pradėtos naudoti vakcinos netektų išmesti, vadovas ieškojo norinčiųjų skiepytis. Pasak vadovo, įmonė iš viso gavo 21 vakciną, tačiau įmonės darbuotojai panaudojo mažiau nei pusę. Tuomet vadovas ieškojo, kaip jas skubiai panaudoti. Besiskiepijančių sąrašas buvo pateiktas ligoninės atsakingiems asmenims ir jį patvirtinus buvau pakviestas skiepytis.

Taip, gyvendamas Santariškių rajone matau visą „covido“ veiksmą ir man tikrai „nenusipjauti“, kaip viešai teigiama.

Išgyvendamas dėl savo neapgalvoto poelgio nenustoju tikėjęs, kad visi kartu, prisidėdami, kas kuo gali, o kartais ir pasimokydami iš skaudžių klaidų, galime padaryti daug. Tikiuosi, kad ir mano finansinė parama, ir labdaringos meno iniciatyvos prisidės prie kovos su virusu ir suteiks nors trumpą nusiraminimą tiems, kas kasdien eina į kovos lauką. Pernai rudenį pavyko surinkti daugiau kaip 30 iškilių Lietuvos menininkų paveikslų, kurie buvo perduoti su COVID-19 kovojusiems medikams.

Noriu įspėti žmones, kad jie nekartotų mano klaidos. Nepulkite džiaugtis ir naudotis pasiūlymais skiepytis, jeigu jie nėra gauti iš jūsų šeimos gydytojo.
Noriu įspėti žmones, kad jie nekartotų mano klaidos. Nepulkite džiaugtis ir naudotis pasiūlymais skiepytis, jeigu jie nėra gauti iš jūsų šeimos gydytojo.


Kartu noriu kreiptis į tuos, kurie planuoja ir organizuoja vakcinavimo procesą, kad būtų pasiųsta aiški žinia visiems nekantriai vakcinos laukiantiems žmonėms, ar jie patys turi domėtis savo gydymo įstaigose, ar jiems bus iš anksto pranešta, kada jie bus pakviesti skiepytis. Tai padėtų išvengti naujų nesusipratimų.

Šiandien visi esame sutrikę, pavargę, nekantriai laukiantys situacijos pagerėjimo ir saugumo dėl savo sveikatos. Tokioje situacijoje ne visada pavyksta išlaikyti sveiką nuovoką. Kuomet gavau pasiūlymą pasiskiepyti, buvau tikras, kad nedarau nusikaltimo. Nuoširdžiai atsiprašau visų, kuriems vakcinų reikia daug labiau nei man... Suprantu, kad tai buvo klaida. Ši pamoka man yra nepaprastai skaudi.

Reiškiu didelę pagarbą ir dėkingumą tiems, kurie šiandien kovoja už žmonių gyvybes, tiems, kurie kasdien eina į mūšį su liga ir rizikuoja. Sausio 13-osios išvakarėse tos asociacijos su kova kyla visiems, tačiau man jos ypač ryškios – prieš 30 metų pats dirbau greitosios medicinos pagalbos autoūkyje ir organizavau papildomus greitosios pagalbos automobilius, kad galėtume gelbėti sužeistuosius, taip pat dalyvavau įkuriant laikiną ligoninę sužeistiesiems Seimo gynėjams. Puikiai žinau, ką reiškia visų susitelkimas ir kokia tai gali būti stiprybė.

Delfi primena, kad po pranešimų apie tai, jog koronaviruso vakcina Šilalėje buvo paskiepyti ir „Ambulanso“ direktorius Ričardas Ūselis bei 3 jo šeimos nariai, eilėje medikus aplenkė ir nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupės „Transmeda“ vadovas J. Pranckevičius. Pirminiais duomenimis, J. Pranckevičius yra R. Ūselio žmonos brolis.

Problemos nematė

Penktadienį Šilalės mero pavaduotojas Tadas Bartkus socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia, kad nuo koronaviruso Šilalės mieste galimai paskiepyti iš Vilniaus atvykę UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais. Kiek vėliau Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad bus imtasi tyrimų.

Šeštadienį su mediko išsilavinimo neturinčiu R. Ūseliu Delfi susisiekti nepavyko. Portalui 15min.lt jis sakė „nesijaučiantis padaręs nieko blogo“ ir tvirtino, kad paskiepyti jo šeimos nariai, jei reikės, į pagalbos stotį ateis savanoriauti.

„O ką – mes ne medikai? „Ambulansas“ – ne medikai? Mes užsisakėme, mums buvo skirta ir nuvažiavome, pasiskiepijome. Darbuotojai, savanoriai, nes mūsų pusę brigadų guli nuo koronos susirgę“, – portalui aiškino verslininkas.

Šilalės greitosios medicinos pagalbos stoties vadovės narystė TS-LKD jau sustabdyta

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis feisbuke paskelbė lentelę, kurioje matyti visos paskiepytų asmenų pavardės. Pažeidimai, skiepijant su medicina nieko bendro neturinčius asmenis, galėjo būti padaryti vakcinuojant Šilalės greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus; šios tarnybos vadovė Loreta Kalnikaitė šeštadienį neigė, kad galėjo būti paskiepyti čia nedirbantys asmenys.

„Kas yra skiepijama, galioja duomenų apsauga. Aš tikrai tokios informacijos jums neteiksiu. Aš sudarinėjau sąrašą, surašiau savo darbuotojus ir tikrai į pavardes ir į kitus dalykus nesileisiu“, – LRT radijui šeštadienį tvirtino L. Kalnikaitė.

Ji taip pat yra Šilalės rajono savivaldybės tarybos narė, priklausanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai. Visgi šios politikės narystė partijoje jau sustabdyta, apie tai feisbuke pranešė TS-LKD narys Andrius Vyšniauskas.

Prezidentūra antro skiepo ragina nesuteikti

Prezidentūra tvirtina, kad be eilės ir neteisėtai pirmąją vakciną nuo COVID-19 gavę asmenys neturėtų būti vakcinuojami antrą kartą, kad susidarytų imunitetas nuo koronaviruso. Tokią poziciją išsakė šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta po pirmadienį vykusio prezidento ir premjerės bei sveikatos apsaugos ministro susitikimo.

„Mūsų nuomone, yra nustatyta labai aiški vakcinavimo eilė ir tos eilės reikia laikytis. Tad jei žmonėms nepriklauso pagal tą eilę gauti vakcinos, ši vakcina ir neturėtų būti gauta. Ji neturėjo būti gauta dar prieš tai. Bet žvelgiant į ateitį yra svarbu laikytis nustatytos vakcinavimo eilės“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė prezidento vyriausiasis patarėjas.

Arūnas Dulkys, Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda

„Tai labai svarbu, stiprinant visuomenės pasitikėjimą valstybės institucijomis“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė kol kas negalintis pasakyti, koks šiuo klausimu bus priimtas sprendimas.

„Situacija tikrai unikali ir, kokie bus sprendimai, matysime. Ko gero, bus dvi stovyklos: ar skiepas išpiltas, ar apskritai turime moralinę teisę tokius žmones skiepyti toliau“, – teigė ministras.

Tirs ir STT

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šeštadienį vakare pranešė nusprendusi atlikti COVID-19 vakcinų organizavimo antikorupcinį vertinimą. Trys valdančiajai konservatorių partijai priklausantys parlamentarai pranešė kreipęsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Šilalės GMP stotyje, Žalgirio klinikoje bei Panevėžio ir Šilutės ligoninėse.

Apie tai, kad skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems ir prioritetinėse grupėse esantiems medikams, pranešama nuo gruodžio pabaigos, kai Lietuva sulaukė pirmosios vakcinos siuntos ir pradėjo skiepijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1183)