„Patvirtiname, kad Jūsų minimam asmeniui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo (pagal BK 228 straipsnio 2 dalį) ir turto pasisavinimo (pagal BK 183 straipsnio 1 dalį)“, – atsakė STT atstovė Dovilė Andrijauskaitė, kai „Delfi“ pasiteiravo, dėl ko ir kokie įtarimai pateikti politikui.

Nuo 1997 iki 2023 m. Alytaus rajono meru buvęs A. Vrubliauskas taip pat nebuvo kalbus paklaustas apie jam iškeltą naują baudžiamąją bylą.

„Neturiu kol kas ką komentuoti. Negaliu komentuoti, net nežinau, ką kas iškėlė“, – sakė jis.

Perklausus, negi politikas apie įtarimus nebuvo informuotas, jis patikslino: „Ne, ne, aš informuotas, aš buvau kažkokioj apklausoj, bet kad dar kažkas, tai aš nežinau. Apklausoje buvau, bet daugiau nieko“.

„Žinote, aš dabar susikoncentravęs ties ta kita byla, kuri yra teismuose, – sakė jis ir pridūrė. – Tai jūs su STT kalbėkit, Dieve, ko jūs manęs klausiat.“

Šiuo metu Kauno apygardos teisme A. Vrubliauskas teisiamas dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Šių įtarimų jis sulaukė metų pradžioje, iškart po to politikas sustabdė narystę Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje.

Pasak prokuratūros, A. Vrubliauskas kaltinamas tuo, kad nuo 2019 metų birželio iki 2022 metų gruodžio mėnesio, siekdamas gauti kompensacijas dėl neva jo, kaip Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario, patirtų išlaidų, savivaldybės administracijai teikė, įtariama, suklastotus finansinius dokumentus ir apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų. Jis kaltinamas suklastojęs 16 apyskaitų.

Kaltinimą teisme palaikantis prokuroras Darius Valkavičius prašo teismo už nusikaltimus skirti A. Vrubliauskui 35 tūkst. eurų baudą bei 5 metams atimti teisę būti išrinktam ir paskirtam į valstybės ar savivaldybės įstaigų renkamas ar skiriamas pareigas.

Pats teisiamasis kaltinimus kategoriškai neigia ir siekia įrodyti savo tiesą.

„Teisingumą vykdo Lietuvoje teismai. Aš su kaltinimais nesutinku. Vežimas statomas prieš arklį. Prokurorui atrodo vienaip, man atrodo kitaip. Tikiuosi, savo teisybę aš įrodysiu, o teisingumą vykdo teismai“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Tiesa, vos sulaukęs įtarimų A. Vrubliauskas Alytaus rajono savivaldybei grąžino beveik 20 tūkst. eurų, pasakęs, kad įtraukiant kai kurias sąskaitas įsivėlė apmaudi klaida.

Visuomenininko Andriaus Tapino akcijos „Skaidrinam“ metu buvo atskleista, kad buvęs meras degalus pylėsi milžiniškais kiekiais, pateikiami tūkstantinės vertės čekiai, kuriuose įsigyta 999 l kuro, atsiskaitant grynaisiais.

„Įsivaizduokite – atvažiuoja meras, įsipila toną dyzelio ir išsitraukia iš piniginės 1 700 eurų grynais“, – tuomet rašyta Alytaus rajono tarybos narių išlaidų apžvalgoje.

„Kuras buvo talpinamas į man priklausančią mobilią kuro kolonėlę“, – situaciją komentavo pats A. Vrubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)