Teismo nuosprendžiu K. Macioniui teisė būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir jų įstaigų, įmonių renkamas ar skiriamas pareigas atimta 4 metams. Jam taip pat skirta 20 tūkst. eurų bauda.

Daugiau 1,1 mln. eurų vertės turtą deklaravusiam Liberalų sąjūdžio atstovui teismas verdiktą buvo paskelbęs dar liepą, tada baudžiamuoju įsakymu jam buvo skirta tokia pat bausmė, kaip ir dabar.

Su priimtu baudžiamuoju įsakymu ir paskirto dydžio bausme K. Masionis nesutiko ir paprašė teismo surengti žodinį bylos nagrinėjimą.

Pasak ikiteisminį tyrimą atlikusios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), K. Macionis, eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas ir piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 19 tūkst. eurų žalą.

Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir turto pasisavinimo.

Teismas prokuratūros kaltinimus patvirtino ir pripažino tarybos narį kaltu. K. Macionis savo kaltės dėl pareikštų kaltinimų neneigė.

Kauno apygardos teismo nuosprendis kol kas neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas.

Tai jau trečias „čekiukų“ byloje nuteistas Jonavos politikas, kuris, nuosprendžiui įsiteisėjus, neteks tarybos nario pareigų.

ELTA primena, kad įsiteisėjusiu nuosprendžiu tuometis Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius nubaustas 12,5 tūkst. eurų bauda, jam trejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Spalio pradžioje Kauno apygardos teismas dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei turto pasisavinimo kaltu pripažino šios savivaldybės tarybos narį Žilviną Galimovą. Jis nuteistas dėl galimo daugiau nei 10 tūkst. eurų lėšų pasisavinimo.

Liberalų sąjūdžio atstovui Ž. Galimovui skirta 15 tūkst. eurų bauda, ją jis turės sumokėti per 12 mėnesių.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių politikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)