Kaip informavo Kultūros paveldo departamentas, jo Kauno teritorinis skyrius, vykdydamas tvarkomo tarpukario modernizmo architektūros pastato – Pienocentro rūmų, esančių Kaune, Laivės alėjoje – patikrinimą, nustatė, kad dalis fasadų tvarkybos darbų atliekami ne pagal suderinto projekto, kuriam išduotas leidimas atlikti tvarkybos darbus, sprendinius.

Kadangi vykdomi darbai nukrypsta nuo su KPD Kauno teritoriniu skyriumi suderinto tvarkybos darbų projekto ir neatitinka dalies jame numatytų sprendinių, todėl buvo stabdoma dalis fasadų tvarkybos darbų, pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas.

Vis dėlto net ir sustabdžius darbus jie esą vyko toliau. Architektė Jūratė Juozaitienė teigė per ilgą savo darbo praktiką tokio atvejo ji dar nemačiusi. „Pastebėjus, kad tinkas purškiamas, darbai buvo sustabdyti. Man tikrai buvo nežinoma ir sveiku protu nesuvokiama, kad rangovas tinkavimo darbus vykdo toliau“, – teigė architektė.

Institucijos dėl tokio akibrokšto pradėjo tyrimus, o kultūros ministras Simonas Kairys akcentavo, kad turi būti peržiūrėti nusižengusių asmenų atestatų galiojimai.