Kasmet Vilniuje su užsienyje reziduojančiais Lietuvos diplomatais susitinkanti Prezidentė teigia, kad artimiausiu metu jiems teks tvarkytis su iššūkiais, kurie aktualūs visai Europai ir pasauliui.

Europos ekonominis augimas, tai yra ir „Brexit“ derybos, ir migrantų srautų iššūkiai, besiklostanti situacija Turkijoje ir galimos įtampos tarp JAV, ES ir Turkijos dėl įvairių poperversminių sprendimų“, - Eltai po susitikimo teigė Prezidentė.

„Propagandiniame kare, kuris vyksta prieš Europą ir Lietuvą, diplomatija turi vaidinti svarbų vaidmenį, kada reikia surasti melą, jį identifikuoti ir sugebėti jį sunaikinti“, - pridūrė šalies vadovė.

Kalbėdama ambasadoriams, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad diplomatai turi būti arti Lietuvos žmonių, girdėti ir matyti jų problemas bei lūkesčius ir visose srityse ginti valstybės interesus. Lietuvos ambasadoriai turi išeiti iš savo kabinetų ir aktyviai megzti kontaktus su užsienio šalių politikais, visuomene, verslu, žiniasklaida, pristatydami mūsų šalies galimybes ir spręsdami mūsų valstybei svarbius klausimus.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)