Pirmadienį diplomatų skandalą nagrinėjęs Seimo Užsienio reikalų komitetas nutarė, kad telefonu šmaikštavusių diplomatų R. Juškos ir A. Žurausko nereiktų atleisti iš tarnybos. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius laikosi savo nuomonės ir sako, kad diplomatai turi būti atleisti iš pareigų, tačiau turėtų pasilikti diplomatinėje tarnyboje.

Klausiamas, kurią poziciją palaiko Prezidentė, L. Jonavičius teigė, jog tai ankstyvas klausimas.

"Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad pagal visą procedūrą laukiame Vyriausybės teikimo, siūlymo, ir kai tik tas siūlymas ir teikimas atsiras, bus priimami sprendimai", - antradienio rytą "Žinių radijui" sakė Prezidentės patarėjas.

Anksčiau D. Grybauskaitė internete paviešintus tariamus Lietuvos diplomatų pokalbių įrašus pavadino provokacija prieš Lietuvą ir šalies pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. Prezidentė taip pat teigė, kad tai gera pamoka Lietuvos diplomatijai.

"Galiu tik pakartoti, kad laukiame Vyriausybės teikimo", - šalies vadovės pozicijos dėl diplomatų nebuvo linkęs įvardinti L. Jonavičius.

Jis taip pat negalėjo patikslinti, kada Vyriausybė Prezidentei pateiks savo sprendimą, tačiau teigė tikįs, kad tai bus padaryta artimiausiu metu.

Po pirmadienį vykusio Seimo URK posėdžio užsienio reikalų ministras L. Linkevičius pakartojo, kad Vyriausybei teiks siūlymą atšaukti ambasadorius Vengrijoje ir Azerbaidžane R. Jušką ir Ar. Žurauską, nors komitetas tam nepritarė.

ELTA primena, kad Lietuvos diplomatai - ambasadorius Vengrijoje R. Juška ir ambasadorius Azerbaidžane A. Žurauskas - pateko į skandalą dėl internete paviešintų tariamų jų pokalbių įrašų.

Ambasadorius A. Žurauskas jau yra įteikęs atsistatydinimo prašymą.

Įrašai "youtube.com" svetainėje paskelbti liepos 8-ąją, nors pokalbiai esą vyko balandį.

Pagal įstatymus, ambasadorius atšaukia Prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)