Teigiama, kad ji vadovaujasi Konstitucija ir atsižvelgia į Vyriausybės teikimą.

R. Juška DELFI sakė nesijaučiantis, kad prezidentė būtų nulėmusi jo likimą. Diplomato teigimu, atšaukus jį iš ambasadoriaus pareigų ateis dar įdomesnis jo gyvenimo laikotarpis.

„Tikrai nesijaučiu taip, kad šalies vadovė nulėmė mano likimą, ar po juo „pasirašė“. Išmintis sako, kad kiekvienas esame savo likimo kalvis. Tai štai būtent taip ir jaučiuosi – man tai naujų iššūkių ir naujų darbų pradžia. Nuo to, kaip aš su jais susidorosiu, ir priklausys mano likimas. Manau, atėjo dar įdomesnis mano ir mano šeimos gyvenimo laikotarpis. Visi esame labai išsiilgę Lietuvos, ten mūsų laukiančių draugų ir artimųjų. Žinoma, dabar mano pagrindinis rūpestis – tinkamai perduoti darbus ir atsisveikinti su kolegomis Budapešte", - sakė R. Juška.

DELFI primena, kad šalies vadovės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius pirmadienį žadėjo, kad šalies vadovės pozicija dėl diplomatų skandalo bus išsakyta, kai bus Vyriausybės sprendimas.

Anksčiau D. Grybauskaitė internete paviešintus tariamus Lietuvos diplomatų pokalbių įrašus pavadino provokacija prieš Lietuvą ir šalies pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. Prezidentė taip pat teigė, kad tai gera pamoka Lietuvos diplomatijai.

A. Žurauskas nuo rugsėjo 30 dienos atšaukiamas iš Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Azerbaidžano Respublikoje pareigų.

R. Juška nuo rugsėjo 30 dienos atšaukiamas iš Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Vengrijos Respublikoje, Serbijos Respublikai, Bosnijai ir Hercegovinai ir Juodkalnijai, Makedonijos Respublikai pareigų.

DELFI primena, kad Vyriausybė trečiadienį nusprendė siūlyti prezidentei atšaukti ambasadorius Vengrijoje ir Azerbaidžane, kurie sulaukė premjero kritikos, internete paviešinus diplomatų pokalbius telefonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)