„Renginių metu, situaciją stebi daugiau kaip 30 VMVT inspektorių. Šiai dienai fiksuojame, kad maisto saugos ir higienos yra laikomasi atsakingai“, – antradienį išplatintame pranešime cituojama VMVT Vilniaus apygardos Priežiūros skyriaus vedėja Vaida Barkovskienė.
Pasak tarnybos, inspektoriai Dainų šventėje kasdien stebi visas 8 atviras maisto išdalinimo erdves bei atlieka patikrinimus gamybos vietose, kuriose maistas yra gaminamas išvežimui. Pažymima, kad patikrinimai taip pat yra atliekami ir 55 mokyklose, kuriose šventės dalyviai gyvena ir yra maitinami vietoje.
Anot VMVT, ypatingas dėmesys yra atkreipiamas į žaliavų kokybę, tinkamumo vartoti terminus, gamybos technologinius procesus, higieną, produktų ir patiekalų laikymo sąlygas juos transportuojant bei jau ruošiantis dalinti suvartojimui.
Visgi šventės dalyvius tarnyba ragina atsakingai laikytis nustatyto maitinimui skirto grafiko, maisto davinius suvartoti tam skirtose maitinimo vietose, gautų patiekalų neišsinešti, nelaikyti tam neskirtose vietose ir nevartoti jų po kurio laiko, nes temperatūrai jautrus maistas gali pradėti gesti bei sukelti negalavimus.
ELTA primena, kad jubiliejinė šimtmečio Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“ vyksta šių metų birželio 29–liepos 6 dienomis. Pirmasis jos renginys įvyko Kaune, Dainų slėnyje, o savaitės koncertinį ciklą uždarys Dainų dienos koncertas Vilniaus Vingio parke. Šventės renginiuose iš viso dalyvauja 35 tūkst. dalyvių ir 1,5 tūkst. kolektyvų.