Pasak agentūros, Lietuvoje oro užterštumas išlieka padidėjęs.

„Kietųjų dalelių koncentracija padidėjusi daugelyje šalies vietų. Aplinkos oras užterštas ne tik dėl vietinių taršos šaltinių (transporto, pakeltosios taršos ir pan.), bet ir dėl atneštinės taršos iš pietryčių“, – sakoma AAA įraše feisbuke.

Agentūros duomenimis, didžiausia kietųjų dalelių (KD10) koncentracija 17 val. duomenimis yra Vilniuje, Kaune, Jonavoje (valandinės konc. svyruoja nuo 51 iki 114 mikrog/m3).

Tikėtina, kad KD10 24 val. ribinė vertė (50 mikrog/m3) šiuose miestuose bus viršyta 1–1,5 karto. Kitų teršalų koncentracijos normos ribose.

Skelbiama, kad sekmadienį situacija keisis mažai, kietųjų dalelių koncentracijos šalyje išliks padidėjusios.

Specialistai rekomenduoja sumažinti fizinį aktyvumą lauke – susilaikyti nuo ilgesnių pasivaikščiojimų, intensyvaus bėgimo, greito važiavimo dviračiu ir kitos fizinės veiklos, jei jos metu pagilėja ar padažnėja kvėpavimas.

Gyventojams išsiųsti įspėjamieji pranešimai

Įspėjimas gyventojams

Pranešimai su Nacionalinio Krizių valdymo centro (NKVC) informacija apie gaisrus Baltarusijoje gyventojams taip pat išsiųsti į mobiliuosius telefonus.

Rizikos grupėms priklausantiems gyventojams rekomenduojama mažiau būti lauke, užsidaryti namų langus, dažniau valyti patalpas ir sekti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rekomendacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)