Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Saulius Verseckas pareiškė, kad tęsti bylos nagrinėjimo negalima, nes nėra Seimo leidimo „darbiečių“ patraukti baudžiamojon atsakomybėn. S. Verseckas teismo prašė priimti nutartį, kuria generalinis prokuroras Darius Valys būtų pavestas kreiptis į Seimą dėl „darbiečių“ teisinės neliečiamybės naikinimo.

Visi kaltinamieji tokiai prokuroro pozicijai pritarė. Tuo metu V. Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis tam priešinosi – esą teismo nutartimi pavesti generaliniam prokurorui kreiptis į Seimą – ne teismo kompetencija.

Sprendimą, ar kreiptis į Seimą dėl parlamentarų teisinio imuniteto naikinimo, teismas paskelbs antradienį.

V.Uspaskichas: kaip balsuos Seimas, nenoriu spėlioti

„Generalinis prokuroras dar negavo teismo sprendimo, kuris bus skelbiamas rytoj 13 val. Teismas nuspręs, ar yra pagrindas kreiptis į Seimą dėl Seimo sutikimo patraukti Seimo narius baudžiamojon atsakomybėn. Bylos nagrinėjime yra pertrauka iki šie klausimai bus išspręsti Seime“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė S. Verseckas.

Pasak S. Versecko, Seimo sutikimas reikalingas ne tik prokurorui ar teismui – jis reikalingas visiems proceso dalyviams, kad byla būtų išnagrinėta ir byloje būtų priimtas sprendimas.

Jei Seimas nesutiktų panaikinti „darbiečių“ teisinės neliečiamybės, baudžiamoji byla jų atžvilgiu būtų nutraukta.

„Net nenoriu spėlioti. Prokuroras pristatytas savo mąstymą, aš savo, žiūrėsime“, - į klausimą, kaip, jo nuomone, dėl neliečiamybės balsuos Seimas, atsakė V. Uspaskichas. V. Uspaskichas kartojo nieko nesiruošiantis prašyti kolegų Seime – esą tik pateiks faktus, o parlamentas, jei bus įdomu, į juos atsižvelgs.

DELFI primena, kad kol kas tik viena naujosios valdančiosios daugumos partija pareiškė netrukdysianti Darbo partijos bylai. Socialdemokratų lyderis bei pretendentas į premjerus Algirdas Butkevičius DELFI teigė, kad jo bendražygiai „politiškai tikrai neblokuos imuniteto atėmimo“.

Tuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas pareiškė, kad reikia išsiaiškinti, ar Darbo partijos byla nėra politinė. O Lenkų rinkimų akcija, kaip nurodė jos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, apsispręsti ketina tik pabaigus parlamentinės komisijos, vertinsiančios prokurorų prašymą, darbą. Nepritarti imuniteto atėmimui planuoja ir kai kurie Drąsos kelio nariai.

Patys „darbiečiai“ ne sykį tvirtino, kad byla politizuota, o kaltinimai partijos lyderiams – niekuo nepagrįsti.

DELFI primena, kad valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 m. DP dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. Lt išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (559)