9-metė Agota sekmadienio pavakarę išėjo iš namų Amalių soduose, ji ėjo link autobusų stotelės Chemijos gatvėje, iš ten autobusu planavo važiuoti link „Girstučio“ prekybos centro, bet tikslo nepasiekė.

Paskutinį kartą jos telefono signalas užfiksuotas stotelėje 16 val. 41 min., po to mergaitė prapuolė.

Kas nutiko neaišku iki šiol, šimtai savanorių, pareigūnų ir šaulių šukuoja apylinkes.

Policija patvirtino, kad tiriama ir pagrobimo versija. LNK skelbė, kad greta esančios vaizdo kameros tuo metu prie stotelės užfiksavo įtartiną automobilį.

„Matyti, kad privažiuoja automobilis, jis kažkaip chaotiškai užsuka prieš stotelę, išjungia variklį, tada nueina į stotelę, kelias minutes ten vyksta kažkas, nežinia, nematyti, stotelė užstoja, tada po kelių minučių grįžta į automobilį, užkuria, apsisuka ir nuvažiuoja“, – pasakojo „Siaurio šnaucerio“ veterinarijos klinikos vadovė Jurgita Siaurienė.

Ši versija plačiai diskutuojama socialiniuose tinkluose, įvardintas ne vienas skirtingos markės ir spalvos automobilis, neva susijęs su šiuo įvykiu.

Galiausiai itin plačiai pradėjo sklisti dviejų automobilių numeriai, esą juos parodė patys pareigūnai ir prašė dalintis.

Tačiau ši informacija – netikra, ją socialiniuose tinkluose pradėjo neigti tiek Lietuvos policijos feisbuko profilis, tiek ir policijos atstovas Ramūnas Matonis.

„Tai – netikra informacija“, – rašė R. Matonis po šia nuotrauka.

Policija paneiginėja gandus

Išplatinti vaizdai paskatino ir raganų medžioklę: policija sulaukė pranešimų, kad žmonės stabdo ir tikrina pilkus „Mazda“ automobilius.

„Policija prašo gyventojų savavališkai netikrinti automobilių ir jų vairuojančių žmonių. Kilus įtarimui, kad informacija ar automobilis gali būti susijęs su įvykiu – nedelsiant informuoti skubios pagalbos telefonu 112“, – tokia informacija pasidalino Kauno policija.

Paieška plečiasi

Po nevaisingų paieškų antradienį policija pranešė plečianti teritoriją, kur bandys rasti mergaitę.

„Vyko instruktažas, prie mūsų prisijungė VST pareigūnai, kaip ir buvo planuota. Teritorija plečiama tolyn, nes vietovės aplink namus, galimą paskutinę buvimo vietą, per vakar ir užvakar yra iššukuotos. Teritorija plečiasi tolyn į miesto dalis“, – teigė Kauno policijos atstovė.

Mįslingai dingusios mergaitės ir toliau ieško gausios pareigūnų pajėgos: gerokai virš pusšimčio VST pareigūnų, dešimtys policijos ekipažų bei gausus būrys savanorių.

Dingo sekmadienį

Delfi primena, kad mažametė sekmadienį išėjo iš namų Kaune, Trešnių take, ir iki šiol negrįžo. Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).


Žinančius mergaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policijos pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pareigūnai praneša, kad paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos g. Policija dar kartą prašo gyventojų, kurie maždaug nuo 16 val. 20 min. iki 17 val. 20 min. važiavo Chemijos g. ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus. Kiekviena detalė svarbi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)