Anot mero, trečiadienio vakarą sušaukto posėdžio metu nuspręsta ekstremaliosios situacijos kol kas neskelbti.

„Kadangi Kretingoje situacija yra tikrai sudėtinga (...), sukvietėme operacijų centro atstovus padiskutuoti, ar reikia skelbti ekstremaliąją situaciją, nes pasiekėme Akmenos upėje kritinę ribą, tai yra 420 cm. Kaip pakomentavo specialistai, kol nėra žalos žmogui ir turtui, kol kas atsisakėme ją skelbti“, – Eltai sakė A. Kalnius.

Laukiant nakties, jis ramino, kad jei situacija blogėtų, visos tarnybos yra pasiruošusios.

„Visos pajėgos darbuojasi. Stebės mūsų Žemės ūkio skyrius – kas valandą važiuos prie užtvankų ir stebės vandens lygį. Visos tarnybos yra informuotos, visą naktį darbuosis, prižiūrės. Jeigu kažkas kažkur įvyks, tikrai gelbės. Ugniagesiai gelbėtojai pasiruošę – ir valtys, ir vandens pompos. Taip kad bet kam esam pasiruošę“, – sakė meras.

A. Kalniaus teigimu, situacija stabilizuotųsi, jei naktį neiškris kritulių.

„Jeigu pusę nakties nelytų, manau, pati gamta susitvarkytų ir tas lygis nukristų“, – pridūrė jis.

Akmenoje pakilus vandens lygiui, trečiadienio vakarą sušauktas dar vienas Savivaldybės operacijų centro posėdis.

Anot hidrometeorologų, Akmenoje ties Kretinga pasiektas stichinis vandens lygis – 420 cm. Taip pat artimiausiu metu dar numatomas tolesnis vandens lygio kilimas.

ELTA primena, kad potvynis mieste prasidėjo antradienį po pietų, kai Kretingoje iškrito kone viso lapkričio mėnesio kritulių kiekis. Dėl smarkių liūčių savivaldybė surengė ekstremalių situacijų valdymo posėdį ir paskelbė ekstremalią situaciją dėl taršos pavojaus.

Anot Kretingos rajone mero Antano Kalniaus, vertinti, kiek tiksliai gyventojų nukentėjo nuo potvynio dar anksti.

„Tai skaičiuosime po visų įvykių, dabar negaliu pasakyti, kiek gyventojų yra patyrę žalos – keli daugiabučiai buvo apsemti, yra keli prekybos centrai, sodybos, kur apsunkintas privažiavimas. Tai yra daugiau rytinė-šiaurinė Kretingos miesto dalis“, – Eltai sakė meras.

Potvynis Kretingoje:

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)