"Aš turiu savo variantą. Siūlau iš rinkimų kampanijos šį klausimą išimti, paskelbti mieste normalų referendumą ir lai piliečiai nusprendžia. Ne politikai tarp partijų turi rietis, tegu piliečiai nusprendžia", - trečiadienį duodamas interviu "Žinių radijui" pasiūlė socialdemokratas.

Anot G. Kirkilo, taip būtų įgyvendintas ir nuolat deklaruojamas tikslas svarbiausiais savivaldos klausimais atsiklausti bendruomenės nuomonės.

ELTA primena, kad Nekilnojamojo turto paveldo vertinimo taryba (NTPVT) vasario 10 d. nusprendė nepanaikinti teisinės apsaugos Žaliajam tiltui ir ant jo esančioms keturioms skulptūrų grupėms, kurios čia buvo pastatytos 1952 metais. Taip Vilniaus valdžiai atimta galimybė skulptūras nuo tilto nuimti ir jų negrąžinti. Po tokio NTPVT sprendimo kitą dieną atsistatydino jos pirmininkas Romas Pakalnis.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius laikosi nuomonės, kad sprendimą dėl Žaliojo tilto skulptūrų teisinės apsaugos panaikinimo turi priimti tik specialistai. Tuo metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad aptriušusios Žaliojo tilto skulptūros turėtų būti nukeltos restauravimui, nes kelia pavojų praeiviams.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (798)