„Delfi“ žurnalistai Tomas Janonis ir Kristina Pocytė-Medutė visą vasarą keliavo po gražiausias Lietuvos vietas ir ieškojo pažeidimų ežerų pakrantėse ir mūsų miškuose – tokiu būdu visuomenei tapo prieinami ilgus metus buvę užtverti plotai.Po ankstesnių „Delfi“ žurnalistų tyrimų jau išlaisvintos tokios teritorijos kaip Gulbino ežeras, pašalintos tvoros nuo Margio ežero, išjudėjo savivaliavimo Turniškių kraštovaizdžio draustinyje klausimas. Vasaros išvykų metu užfiksuoti pažeidimai taip pat perduoti institucijoms, pradėtas ne vienas tyrimas. Daugiau apie tai, ką vasarą nuveikė „Delfi“ komanda, galite skaityti čia.

Kai vasara jau baigėsi ir žmonės iš mūsų gamtos jau grįžo į miestus, „Delfi“ komanda leidžiasi į naują projektą ir kels į viešumą miesto negeroves.

„Važinėsime po skirtingus Lietuvos miestus ir spręsime paprastų žmonių iškeltas problemas. Žinome, kad miestuose, kaip ir gamtoje, yra daugybė problemų, kurių ilgus metus vietos bendruomenėms nepavyksta išspręsti“, – sakė T. Janonis.

„Mes girdime Lietuvą, išklausome visus ir mums svarbios visos problemos: užimta valstybinė žemė, nelegalios statybos, netinkamai tvarkomos atliekos ir nuotekos, pavojų žmonių saugumui keliančios miesto vietos, netinkamai prižiūrimi pėsčiųjų ir dviračių takai, netvarkingos gatvės, priežiūros nesulaukiantys medžiai, nelegaliai nukirsti želdiniai, transporto ir eismo reguliavimo problemos ir kt.“, – kalbėjo žurnalistas.

Tad jei savo aplinkoje matote negerovių, drąsiai apie tai praneškite redakcijos elektroniniu paštu delfi@delfi.lt arba socialiniuose tinkluose rašykite tiesiai „Delfi“ žurnalistams Tomui Janoniui ir Kristinai Pocytei-Medutei.“Jei turite problemų, kurių jums nepavyksta išspręsti, praneškite apie tai mums ir mes atvykę ieškosime sprendimų. Nėra mažų ir nesvarbių problemų. Jei matote, kad šalia jūsų veši skaudulys, o atsakingi pareigūnai nesiima jo spręsti, nesivaržykite ir drąsiai kreipkitės. Iš praktikos žinome, kad viešumas labai dažnai padeda išspręsti net ir pačias didžiausias negeroves“, – teigė „Delfi“ žurnalistas T. Janonis.

„Delfi“ komanda pasirengusi vykti į skirtingus Lietuvos miestus.

„Mums visai nesvarbu, kur jūs gyvenate: mažame miestelyje ar judriame didmiestyje. Svarbu, kad besikreipdami į mus konkrečiai aprašytumėte problemą, tikslią vietą, kur ji fiksuojama. Būtume dėkingi, jei lokaciją pažymėtumėte žemėlapyje, taip pat nurodytumėte konkretų adresą ir jei atsiųstumėte nuotraukų ar filmuotos medžiagos“, – į visuomenę kreipėsi T. Janonis.