Šią savaitę „Delfi“ portale jau pradėjo veikti speciali Seimo rinkimams skirta rubrika, o joje be karščiausių naujienų galima rasti ir „Mano balsas“ testą, kurį parengė ir įgyvendino VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas – pirmosios dienos rodo, kad jis jau sulaukė didelio susidomėjimo.

Pildydami testą turite atsakyti į klausimus apie rinką ir valstybę, ekologiją, visuomenę, užsienio ir gynybos politiką ir kitus. Tuomet galite palyginti, kokie politikai ar partijos atsakė panašiausiai, taigi, su kuo jūsų vertybės labiausiai sutampa. Testą spręsti galite čia.

Viena iš racionalaus balsavimo sistemos „Mano balsas“ iniciatorių, politologė Ainė Ramonaitė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė, pasakojo, kad ankstesniuose rinkimuose šį testą užpildydavo apie šimtą tūkstančių žmonių, ir vylėsi, kad bendradarbiaujant su „Delfi“, jį atras dar platesnė auditorija. Pasak jos, yra šalių, kur panašiais įrankiais naudojasi net 80 proc. rinkėjų.

Ainė Ramonaitė

„Mes nuolat pateikiame „Delfi“ skaitytojams daugybę informacijos, ją pritaikome skirtingiems formatams, kad kiekvienas galėtų išsirinkti sau patogiausią. Šis testas – puiki interaktyvi priemonė gauti apibendrintą informaciją apie politikų vertybes, nesugaištant daug laiko. Žinoma, kviečiame ne tik spręsti jį, bet ir sekti „Delfi“ naujienas, įvertinti, kiek politikų darbai atitinka žodžius, skaityti „Delfi“ žurnalistų parengtus interviu ir įvairias rinkimams skirtas laidas, kaip „Delfi interviu“, „Pagauk politiką“, „Politikos chirurgija“ ir kitas“, – sakė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, „Delfi“ vyr. redaktorė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė