V. Tomaševskis ketvirtadienį nedalyvavo socialdemokratų, konservatorių ir Liberalų sąjūdžio atstovų susitikime, kuriame buvo tariamasi dėl galimos valdančiosios koalicijos.

Susitikimo dalyviai teigė norėję pasikviesti ir lenkų atstovą, tačiau V. Tomaševskis yra išvykęs į Varšuvą, o kiti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai esą neįgalioti kalbėtis apie valdžios formavimą.

Telefonu su V. Tomaševskiu DELFI susisiekti nepavyko: skambučiai nukreipiami į Seimo nario kabinetą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos būstinėje DELFI sužinojo, kad V. Tomaševskis Varšuvoje vieši nuo trečiadienio, o šiandien jam nepavyko sugrįžti į Vilnių, nes dėl prasto oro lėktuvas buvo priverstas sugrįžti atgal į oro uostą.

Tuo metu vadinamoji "švaros" koalicija Vilniaus socialdemokratų būstinėje tarėsi, kaip privilioti lenkus į savo pusę.

Kaip jau skelbta, Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra paskelbusi pareiškimą dėl bendro darbo su Rolando Pakso vadovaujama partija "Tvarka ir teisingumas".

"Nusprendėme, kad Vilniuje geriausia valdančioji koalicija būtų tarp konservatorių, socialdemokratų, Liberalų sąjūdžio ir Lenkų rinkimų akcijos. Tikimės, kad lenkai prie mūsų prisijungs, o taip pat laukiame Rusų sąjungos atstovų", - sakė socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas Algirdas Paleckis.

Jo paminėta koalicija sostinės taryboje turėtų 28 balsus.

"Švaros" koalicijos lyderiai lenkus žada vilioti pasisakydami už daugiatautį miestą, lenkų mokyklas ir žemės grąžinimą.

Tačiau kol kas socialdemokratų, konservatorių ir Liberalų sąjūdžio atstovai sutarė sudaryti darbo grupę, kuri mėgins suderinti trijų partijų programas ir parengti vieną bendrą. Toliau turėtų sekti rašytinė sutartis dėl bendradarbiavimo.

Kol tokios sutarties nėra, A. Paleckis neatmeta galimybės, kad jo partija kalbėsis ir su liberaldemokratų atstovais.

Tuo metu konservatorių sąrašo lyderis Kęstutis Masiulis paneigė pranešimus, kad jis neva prašo liberaldemokratų paramos.

"Tėvynės sąjungai šiuo metu bet kokie kontaktai su liberaldemokratais atrodo neįmanomi. Vilniuje turėtų įvykti labai didžiulė politinė krizė, kad mes pradėtume galvoti kitaip", - teigė K. Masiulis.

Nematąs priežasčių kalbėtis su liberaldemokratais teigė ir Liberalų sąjūdžio lyderis Petras Auštrevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją