"Yra ir dekretų instrumentas, kuriuo dabartinis Prezidentas Valdas Adamkus retai naudojasi. Aš naudosiuosi visais įmanomais įrankiais", - žiniasklaidai yra sakiusi išrinktoji šalies vadovė.

Premjeras, komentuodamas šią viešojoje erdvėje plėtojamą diskusiją apie Prezidento galias, pažymėjo, kad tiek Vyriausybės, tiek šalies vadovo prievolės ir galimybės yra išdėstytos Pagrindiniame šalies įstatyme.

"Konstitucijoje yra 94 straipsnio 2 punktas, kuris numato, kad Vyriausybė vykdo įstatymus ir Seimo nutarimus dėl įstatymų įgyvendinimo, taip pat Prezidento dekretus, o skyriuje apie Prezidento galias yra labai aiškiai išdėstyta, kokiose srityse Prezidentas, įgyvendindamas jam suteiktus įgaliojimus, leidžia aktus, dekretus. Tai yra labiau teisinė ir konstitucinė diskusija negu valstybės gyvenimą lemianti politinė perspektyva", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Premjeras nemano, kad tarp Vyriausybės, Seimo daugumos ir būsimosios Prezidentės iškils didesnių nesutarimų, o apie galimą kai kurių ministrų keitimą kol kas nekalba.

"Personalijų klausimus palikite mums su Prezidente aptarti ne spaudoje ", - sakė A. Kubilius. Išrinktoji Prezidentė yra sakiusi, jog pradėjusi eiti savo pareigas norės susitikti su finansų, socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos, ūkio, energetikos sritis kuruojančiais ministrais.

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija D. Grybauskaitei įteiks išrinkimą į valstybės vadovus liudijantį pažymėjimą. Pareigas ji pradės eiti po inauguracijos, kuri numatyta liepos 12 dieną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją