Į klausimą, kaip vertina Lietuvos užsienio politiką Rusijos atžvilgiu, teiginiui „ji per griežta – politikams reikėtų elgtis neutraliau ir neerzinti Rusijos“ pritarė 72 proc. apklaustųjų, savo ruožtu su tuo, kad Lietuvos pozicija Rusijos atžvilgiu griežta, bet ji tokia ir turi būti, sutiko 26,6 proc.

DELFI primena, kad verslininkas Vilius Kaikaris žiniasklaidai tvirtino, kad Lietuvos politikų griežta pozicija Rusijos atžvilgiu jam neatrodo teisinga: „Politikų pasisakymai yra riboti. Vaikšto dramblių kaimenės, o mes, kaip kokios musės, bandome reguliuoti tų kaimenių maršrutus“.

Lietuvos didmiesčių gyventojų taip pat buvo klausiama, ar jei Rusija vis dėlto ryžtųsi pulti Lietuvą, NATO ir Vakarai mus gintų ir apgintų?

Kaip paaiškėjo po savaitraščio „Veido“ užsakymu atliktos rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“ pklausos, maždaug trečdalis(33,8 proc.) Lietuvos didmiesčių gyventojų yra įsitikinę, kad lietuviai dėl to gali jaustis visiškai ramūs: prireikus NATO ir Europos Sąjunga tikrai stotų ginti Lietuvos nuo Rusijos.

Tačiau daugiau nei penktadaliui (22,8 proc.) apklaustų Lietuvos didmiesčių gyventojų atrodo, jog mūsų šalis apskritai yra pernelyg maža ir nereikšminga, kad Vakarai lietų dėl mūsų kraują.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (731)