Jau daugiau kaip dešimt dienų penkiolikmetis Matas negrįžta namo. Sostinėje savanoriai jo ieško kasdien. Darbo valandomis į paieškas žmonių susirenka mažai, todėl trečiadienį dalį savo darbuotojų savanoriškai buvo atsiuntę dvi įmonės. Tačiau, kuo toliau, tuo labiau savanorių trūksta.

„Labai džiaugiamės kiekvienu atėjusiu. Visą laiką jų labai laukiame, ir jų tikrai trūksta. Jų šiek tiek apmažėjo“, – kalbėjo „Raudonojo kryžiaus“ atstovė Laura Reklaitienė.

Mato mama kreipėsi į visuomenę

Mato mama nusprendė pasidalinti savo mintimis ir perduoti žinutę visuomenei.

„Tai, kas dabar vyksta mums, būtų didžiausias košmaras kiekvienai šeimai. Kiekvieną dieną mano mintys sukasi apie Matą. Klausiu savęs, kas galėjo nutikti, kur jis yra, ar jis sveikas, kada jis grįš namo?“, – kalbėjo mama.

Mama vilties nepraranda. Ir kitų žmonių prašo jos neprarasti.

„Padovanokite mums bent valandą savo laiko, prisidėkite prie paieškos. Jeigu negalite plaukti, galima eiti sausuma, galima pakelti droną, jeigu turite. Jūs esate mūsų viltis greičiau rasti Matą“, – į žmones kreipėsi mama.

Ieškoti padeda ir prieš pusantrų metų dingusio paauglio Mykolo tėtis. Sūnaus kūną radęs po trijų mėnesių.

„Noriu padėkoti tiems, kas jau prisidėjo prie Mato paieškos. Tiems, kuriuos pažįstu, ir tiems, kurių nepažįstu. Didelis dėkui Mykolo tėvams Mindaugui ir Ievai. Ačiū, kad prisidedate prie to, kad Matas greičiau grįžtų namo“, – kalbėjo mama.

Rengiamos dvi intensyvesnių paieškų dienos

Vilniuje savanoriai kasdien vaikšto nuo Šilo iki Gariūnų tilto ir atgal. Tačiau visus norinčius ieškoti skatina nevaikščioti po vieną, nes upės pakrantės dabar slidžios.

„Geriau rinktis tada, kai mes organizuojame, koordinuojame. Svarbiausia neiti po vieną, eiti po kelis, labai atsargiai, nes dabar labai slidu. Takeliai jau praminti, yra daug purvo, ir tikrai yra labai slidu“, – kartojo „Raudonojo kryžiaus“ atstovė.

Ketvirtadienį ir penktadienį savanoriai kartu su policija planuoja paieškai suburti didesnes pajėgas. Upėje toliau ieško ir tarnybos. Sekmadienį su ugniagesiais upe plaukė ir paauglio mama.

Paieška upėje paprastai užtrunka, sakė naras gelbėtojas. Nors nežinia, ar dingęs vaikinas tikrai yra ten.

„Jei šiltas vanduo, pats skenduolio kūnas, jeigu geros aplinkybės, turi iškilti į paviršių per savaitę arba daugiausiai dvi savaites. Bet upė kartais turi nugriuvusių medžių, žmogus gali būti užkibęs už šakos, ir toje vietoje jis negali iškilti į paviršių“, – kalbėjo profesionalus naras Jurgis Rumiancevas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sklinda netikra informacija, kad paauglys jau rastas. Ją skleidžia fiktyvus žiniasklaidos priemone apsimetantis puslapis. Specialistai skatina juo netikėti.

Visi norintys prisidėti prie Mato paieškos, visą tikrą ir reikiamą informaciją gali rasti feisbuko grupėje „Mato paieška“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)