Netikėtai saulėtą sausio 12-osios vidurdienį Druskonio ežero pakrantėje liepsnojo laužas, o prie jo rinkosi šimtai tautine atributika pasipuošusių kurorto mokyklų moksleivių, šaulių, krašto apsaugos savanorių, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų ir pavienių Druskininkuose poilsiaujančių bėgimo entuziastų.

Lietuvos šaulių sąjungos Giedriaus Matulionio 103 Druskininkų kuopos vadas Ramūnas Šerpatauskas džiaugėsi sulaukęs svečių iš Varėnos, Alytaus ir kitų kaimyninių savivaldybių.

„Mūsų, šaulių, šiandien tikrai gerokai per šimtą dalyvauja bėgime“, – sakė R. Šerpatauskas.

Renginio dalyviai tylos minute pagerbė žuvusiuosius už Lietuvos laisvę. Susirinkusiuosius pasveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

„Labai malonu čia matyti ir mažuosius druskininkiečius ir tuos, kurie dalyvavo Sausio įvykiuose arba juos prisimena. Šis simbolinis bėgimas, kurį jau ne pirmą dešimtmetį atliekame, yra labai svarbus primenant ir įsimenant, kad mes gyvename laisvoje nepriklausomoje valstybėje ir esame pasiruošę visada ją ginti“, – kalbėjo L. Urmanavičius.

Kiekvienas bėgimo dalyvis, įveikęs 1080 metrų trasą paežere, arba ilgesnį maršrutą, vedusį pro Vijūnėlės parką, gavo atminimo medalį – jų Druskininkų savivaldybės vadovai, savivaldybės tarybos nariai ir Druskininkų sporto centro darbuotojai prie finišo linijos išdalino gerokai per 2000.

Pirmasis bėgimas bene vaizdingiausiomis kurorto vietomis, skirtas pagerbti žuvusiems už laisvę, Druskininkuose buvo surengtas 2012 m. Per pandemiją tradicija nutrūko, bet 2023 m. vėl buvo atgaivinta ir sutraukia kasmet vis daugiau dalyvių. Šįkart jų buvo tiek, kad pirmiesiems pasiekus finišą paskutiniai dar tik startavo, nes finišo vartai tiesiog užsikimšo nuo žmonių daugybės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją