Vidurdienį, krintant didelėms šlapioms snaigėms, renginio dalyviai susirinko ežero pakrantėje ir tylos minute pagerbė 1991-ųjų sausio 13-osios aukas.

Bėgime dalyvavo apie pusę tūkstančio Druskininkų savivaldybės švietimo įstaigų mokyklų mokinių ir mokytojų, savanorių, policijos ir Valstybės sienos apsaugos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybų pareigūnų, nevyriausybinių organizacijų atstovų ir sporto entuziastų.

Bėgikų minioje šiemet buvo ypatingai daug šaulių uniformas vilkinčio jaunimo, nes, pasak Druskininkų šaulių vado Ramūno Šerpatausko, į kurortą švęsti Laisvės gynėjų dienos atvyko Merkinės, Valkininkų ir Seirijų jaunieji šauliai.

500 pirmųjų įveikusių 1080 metrų trasą druskininkiečių ir kurorto svečių buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Laisvės gynėjų dienos šventė Druskininkuose prasidėjo sausio 12-osios vakarą viešojoje bibliotekoje surengtu Krašto apsaugos ministerijos leidinio „Ką turime žinoti apie pasipriešinimą: aktyvių veiksmų gairės“ pristatymu. Apie grėsmes Lietuvai ir piliečių galimybes priešintis agresoriui druskininkiečiams pasakojo vienas iš leidinio rengėjų, kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Informacinių operacijų skyriaus viršininkas, majoras Linas Idzelis.

Sausio 13-osios vakarą Druskininkų Švč. mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už žuvusius laisvės gynėjus, o Druskininkų „Snow arena“ šiąnakt rengia naktinį slidinėjimą, kurio dalyviai pakviesti pasipuošti patriotine atributika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)