„Su šiais žmonėmis, bendražygiais, ketinu kartu kovoti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Todėl man ypač svarbu, kad jie iš pirmų lūpų išgirstų apie diskreditavimo kampaniją, kuri prieš mane buvo vykdoma pastaruoju metu. Suprastų, kodėl prasidėjus jai susistabdžiau narystę partijoje, pasitraukiau iš frakcijos Seime ir kodėl dabar priėmiau sprendimą sugrįžti“, – aiškina J. Džiugelis.

Atvirame laiške Seimo narys pažymi, kad visus mestus kaltinimus jam pavyko atremti faktais, kuriuos galutinai patvirtino Generalinė prokuratūra, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Seimo etikos ir procedūrų komisija. Visos šios institucijos išvadose vieningai konstatavo, kad savo veikla ir veiksmais J. Džiugelis nenusižengė jokioms teisės ar etikos normoms.

„Vertinu nuoseklumą ir Seime darbus noriu tęsti su žmonėmis, su kuriais juos pradėjau. Jaučiu didžiulę pagarbą kiekvienam mūsų bendruomenės nariui ir didžiuojuosi galėdamas būti ir dirbti drauge. (…) Visi kartu turime suremti pečius ruošdamiesi rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams. Šie rinkimai svarbūs ne statistikos lentelėms, kiek mandatų ir kur pavyko surinkti, bet bendrai mūsų valstybės ateities krypčiai, kai gyvename tokiu įtemptu laikotarpiu“, – rašoma J. Džiugelio laiške.

Brangūs bendražygiai,

Tikriausiai pastarąjį pavasarį mano pavardę per dažnai galėjote regėti skandalingose antraštėse, socialinių tinklų burbuluose ir televizijos reportažuose. Su tikslu skaidrinam, vyko tikrasis purvinam. Turiu pripažinti – ši, prieš mano asmenį ir iniciatyvas nukreipta, šmeižto kampanija buvo puikiai parengta, o jos įgyvendinimas – sumaniai koordinuotas. Žinau, kas yra jos architektai, žinau, kokiais motyvais vedama ji vyko.

Visus tuo metu man mestus kaltinimus neigiau faktais, kuriuos galutinai patvirtino Generalinė prokuratūra, VTEK, Seimo etikos ir procedūrų komisija vieningomis išvadomis: savo veikla ir veiksmais nenusižengiau jokioms teisės ar etikos normoms. Norėčiau džiaugtis, kad šmeižto akcija nuėjo perniek, tačiau ji kitų atmintyje liko šaukštu deguto mano reputacijos statinėje.

Kol laukiau institucijų išaiškinimo, nenorėdamas, kad virš manęs kabantys debesys temdytų TS-LKD bendruomenės reputaciją bei kenktų nuosekliam darbui, aš nedelsdamas pasitraukiau iš frakcijos Seime ir susistabdžiau narystę partijoje. Taip pat pasitraukiau iš Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pareigų.

Debesims visiškai išsisklaidžius, atėjo laikas pranešti: aš grįžtu. Tą neseniai padariau sugrįžęs į partijos gretas, o šiandien pranešu, kad šios kadencijos darbą tęsiu ir TS-LKD frakcijos sudėtyje.

Šį sprendimą priėmiau lengvu žingsniu ir ramia sąžine:

Nes tikiu konservatizmo idėjomis, kurios politikoje yra mano vertybinio stuburo ašimi.

Nes vertinu nuoseklumą ir Seime darbus noriu tęsti su žmonėmis, su kuriais juos pradėjau. Jaučiu didžiulę pagarbą kiekvienam mūsų bendruomenės nariui ir didžiuojuosi galėdamas būti ir dirbti drauge.

Nes visi kartu turime suremti pečius ruošdamiesi rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams. Šie rinkimai svarbūs ne statistikos lentelėms, kiek mandatų ir kur pavyko surinkti, bet bendrai mūsų valstybės ateities krypčiai, kai gyvename tokiu įtemptu laikotarpiu.

Jokia kita Lietuvos partija neturi tokios gilios tradicijos ir tokio stipraus bendrystės jausmo. Mes ne kartą susidūrėme su sunkumais, dirbome pačiais sudėtingiausiais laikais, bet mūsų vienybė niekada nebuvo tik tuščia deklaracija – ji yra TS-LKD kraujyje.

Dabar gi turime pačią puikiausią progą tai ir dar kartą įrodyti savo veikla ir darbais.

Nuoširdžiai

Justas Džiugelis