„Kai Jaroslavas sako tradicinėmis vertybėmis turi būti grįsta... Aš noriu pasakyti, kad seksas yra tradicinė vertybė. Pasakykite, kuri visuomenė apsiėjo be sekso. Užslėpto, viešo, palaido seksualinio gyvenimo – visko buvo žmonijos, įskaitant ir Lietuvos, istorijoje. Tai noriu pasakyti – nesislėpkime nuo lytiškumo ugdymo, lytiškumą ugdė ir mano kartos žmonės, tik nevadino to lytiškumo ugdymu, bet biologijos pamokose buvo šitai, tai ko čia bijoti, ko čia slapstytis?“, – klausimą kėlė E. Gentvilas, reaguodamas į Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovo Jaroslavo Narkevičiaus pasisakymus apie tai, kad vaikai turi būti ugdomi puoselėjant tradicines vertybes.

Šiuose debatuose taip pat dalyvavo Artūras Zuokas, mėginęs perimti moderatoriaus vaidmenį iš ELTA vyr. redaktoriaus V. Bruverio, taip pat Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

Tai buvo tretieji ELTA kartu su Vilniaus universitetu surengti debatai, suteikę galimybę pamatyti politikų pažiūras įvairiais klausimais ir atskleidę jų nuomones. Visus debatus transliavo naujienų portalas „Delfi“, juos peržiūrėti galite čia.

„Nors kartais atrodo, kad ilgą laiką veikiančius politikus mūsų visuomenė jau pažįsta kaip nuluptus, ELTA debatai parodė, kad jie tikrai dar gali nustebinti. Jei kas nematė šių debatų, labai kviečiu pasižiūrėti, o mes ir toliau kalbinsime politikus, stebėsime jų elgesį, pasisakymus ir kitas aktualijas. Visi ženklai rodo, kad konkurencija šiemet bus itin aštri, prognozuoti rinkimų rezultatus – itin sudėtinga, bet mūsų žurnalistai darys viską, kad jokios svarbios rinkėjams temos neliktų nepastebėtos“, – sakė V. Bruveris.

Vytautas Bruveris