Vis dėlto, pasak šalies vadovo, kai kurios Bendrijos valstybės dar nėra pasirengusios atsisakyti rusiškų energijos išteklių.

„Su agresoriumi turi būti elgiamasi kaip su agresoriumi. O su tokiu brutaliu agresoriumi turi būti taip pat elgiamasi atitinkamai. Taigi, sankcijos turi būti griežtinamos ir dėl to sutarėme“, – vaizdo komentare kalbėjo G. Nausėda.

„Taip, reikia pripažinti, kad dalis valstybių dar nėra pasirengusios pačiu artimiausiu metu atsijungti nuo rusiškų energetinių išteklių“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį G. Nausėda viešėjo Briuselyje, kur dalyvavo neeiliniame NATO viršūnių bei taip pat neeiliniame EVT susitikimuose.

NATO viršūnių susitikime Aljanso šalių lyderiai aptarė paramą Ukrainai, kenčiančiai nuo Rusijos sukelto karo, NATO atsaką į Rusijos keliamas grėsmes Europos saugumui, taip pat NATO atgrasymo ir gynybos priemonių stiprinimą rytiniame Aljanso flange.

EVT susitikime Europos Sąjungos lyderiai diskutavo, koks turėtų būti ES atsakas į Rusijos karą Ukrainoje, aprie pagalbos Ukrainai priemones, taip pat aptarė energetinės nepriklausomybės, gynybos ir saugumo klausimus. ES lyderių diskusijoje apie situaciją Ukrainoje dalyvavo Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Joe Bidenas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją