P. Gražulis EP salėje

Ne pirmą kartą įsivelia į keistas situacijas

Tai jau ne pirmas kartais, kai P. Gražulis pakliūva į keistas situacijas Briuselyje. Prieš kelias savaites P. Gražulis pasakojo, kaip neva buvo sumuštas.

Jis teigė, jog užsisakęs viešbutį kiek toliau nuo EP nežinojo, kokiame jis yra kvartale. „Atrodo, tvarkingas viešbutis. Tame pačiame viešbutyje – ir policijos nuovada, dar pagalvojau, kad čia labai saugu. Vakare išėjau pasivaikščioti, radau labai daug šiukšlių, kvapai visokie. Ir sugalvojau, kad parodysiu žmonėms, nufilmuosiu, kokia yra Europos Sąjungos sostinė – Briuselis.

Aš nespėjau net ir telefono išsitraukti, iš karto kokių 20 žmonių pribėgo. Ar jie narkotikų platintojai... Man pradėjo aiškinti, kad čia negalima filmuoti, sakiau, kad nefilmuoju, norėjau gatves parodyti. Bet jie sakė, kad ne, stvėrė man iš rankų telefoną, pradėjo bėgti nuo manęs“, – LNK laidoje pasakojo P. Gražulis.

EP narys pasakojo, jog iš pradžių sutriko ir nežinojo, ką daryti. Pasak jo, po telefono dėklu buvo ir banko kortelė. „Kažkaip tos drąsos suradau savyje, pavijau juos, atsiėmiau telefoną ir pradėjau bėgti į savo viešbutį. Jie pradėjo mane vytis, bet ne visi, kai kurie mėtė į mane butelius. Vienas butelis pataikė man į koją. Tačiau viešbutį aš pasiekiau, o šalia jo – policija. Ji faktiškai matė šitą įvykį ir man labai keista, kodėl nereagavo“, – pasakojo P. Gražulis. Anot jo, policija teigė, jog šis Briuselio rajonas – pavojingas, todėl geriau ten neiti. P. Gražulis teisinosi, kad apie tai jis nieko nežinojo.

Lietuvos politikai sveikina Ursulą von der Leyen

Europos Parlamentui (EP) patvirtinus Ursulą von der Leyen Europos Komisijos (EK) pirmininke, Lietuvos vadovai sveikina politikę, paskirtą dar vienai penkerių metų kadencijai.

„Sveikinimai Ursulai von der Leyen <…>. Pasauliui reikia stipresnės Europos, o Europai reikia ryžtingų lyderių“, – socialiniame tinkle „X“ rašė prezidentas Gitanas Nausėda.

Savo ruožtu EK vadovę sveikindama Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymėjo, jog Bendrijai šiuo metu svarbiausias tęstinumas.

Ursula von der Leyen

„Sveikinimai Ursulai von der Leyen iškovojus antrąją kadenciją Europos Komisijos prezidentės poste. Europos Sąjungos tęstinumas yra esminis, siekiant įveikti Europos iššūkius ir stiprinti Bendrijos vienybę“, – platformoje „X“ rašė Seimo pirmininkė.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat pasveikino antrai kadencijai patvirtintą EK pirmininkę.

„Sveikiname Ursulą von der Leyen – viziją, atsidavimą ir patirtį turinčią vadovę, antrą kartą tapusią Europos Komisijos pirmininke“, – socialiniame tinkle „X“ teigė I. Šimonytė.

„Sveikinu ir mus visus, kuriems rūpi, kad ES sugebėtų iššūkius paversti galimybėmis ir taptų stipresnė, atsparesnė ir vieningesnė. Tai tinkamas pasirinkimas šiam darbui! Linkime didžiausios sėkmės, brangioji Ursula“, – linkėjo premjerė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Europos Parlamentas patvirtino Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen antrai penkerių metų kadencijai.