Ketvirtadienį toks H. Žukausko ir dar dviejų parlamentarų pasiūlymas net nebuvo pradėtas svarstyti, nes Seimo Teisės departamento teisininkai pateikė išvadą, kad parlamentarų nutarimo projektas prieštarauja Konstitucijai.

Penktadienį H. Žukauskas žada įregistruoti naują pasiūlymą, kuriame ragina Seimą neleisti atimti leidimo dirbti su slapta informacija iš A. Matulevičiaus.

Mėgindamas išsaugoti frakcijos kolegos užimamą NSGK vadovo postą, kurio šis netektų, jei prarastų teisę dirbti su slapta informacija, H. Žukauskas sukilo prieš Pilietinės demokratijos partijos lyderį Seimo pirmininką Viktorą Muntianą. Šiuo metu jis vienas sprendžia, ar patenkinti Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimą dėl A. Matulevičiaus.

H. Žukauskas įsitikinęs, kad V. Muntianas neteisingai suprato Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą ir prisiėmė sau per daug įgaliojimų.

„Jeigu tarybiniais laikais saugumiečiai turėdavo bent tris asmenis, vadinamąją „trioške“, tai dabar liko tik vienas žmogus, kuris gali nulemti Seimo nario ateitį, - piktinosi parlamentaras. - Seime turėjo būti įsteigta speciali institucija – ekspertų komisija, kuri ir spręstų klausimą dėl A. Matulevičiaus teisės dirbti su slapta informacija“.

H. Žukauskas taip pat priekaištavo Seimo pirmininkui už tai, kad šis neva yra pareiškęs, jog saugumiečių pateikta medžiaga apie tariamus A. Matulevičiaus ryšius su KGB jį įtikinusi. Šiuo pareiškimu V. Muntianas esą padarė spaudimą jei ne visam Seimui, tai bent jau „pilietininkų“ frakcijai.

„Kyla klausimas, kodėl partijos pirmininkas taip greitai laidoja vieną iš savo pavaduotojų. Galimas variantas, kad pačiam Seimo pirmininkui yra daromas spaudimas“, - svarstė H. Žukauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją