Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, taip pat nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Seimo nare tapusi buvusi teisėja, be kita ko, įtariama 2012 metų gegužės 17 d. trukdžiusi antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavusi vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, panaudojusi fizinį smurtą besipriešindama policijos pareigūnui.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

N.Venckienė: tikiuosi, kad pats D.Valys bus teisiamas

Pati N. Venckienė DELFI teigė, esą generalinis prokuroras sąmoningai delsė kreiptis į Seimą dėl jos neliečiamybės. Esą buvo laukiama Seimo sprendimo dėl Darbo partijos bylos kaltinamųjų – Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos vonžutaitės – imuniteto atėmimo, kurio N. Venckienė nepalaikė.

„Manau, D. Valys laukė V. Uspaskicho, V. Gapšio ir V. Vonžutaitės neliečiamybės klausimo. Ir sulaukęs kreipėsi dėl manęs. Aš manau, kad pats D. Valys yra tiktai tampomas virvutėmis. Manau, kad tai nėra jo savarankiškas sprendimas. (...) Galbūt kada nors tas pats D. Valys bus teisiamas už tai, ką jis šiuo metu daro, piktnaudžiaudamas savo tarnyba“, - kalbėjo N. Venckienė.

Pašnekovė teigė, kad tai ne ji, o pareigūnai nusižengė įstatymams vadinamojo Garliavos šturmo metu, kuomet Drąsiaus Kedžio dukra perduota jos motinai Laimutei Stankūnaitei. Politikė teigė sieksianti, kad Seime būtų paviešinti šios operacijos vaizdo įrašai.

„Manau, D. Valys pats žino, kaip įvykdytas tas teismo sprendimas. Ir D. Valys tą gegužės 17 d. vaizdo įrašą yra pats matęs. Manau, kad buvo padaryta nusikalstama veika prieš vaiką ir prieš mane, jos globėją. Ir prieš taikius žmones, buvusius mūsų kieme. (...) Tai vienas iš pačių baisiausių nusikaltimų, padarytų prieš mažą vaiką. (...) Ko išreikalausiu – tai būtinai pateikti tą vaizdo įrašą gegužės 17 d., kad visa Lietuva ir Seimas pamatytų“, - sakė N. Venckienė.

„Man meluoti nėra ko. Dėl to, kad aš žinau, kaip buvo vykdytas (teismo sprendimas – DELFI) ir kaip mesta kaldra mergaitei ant galvos“, - pridūrė „Drąsos kelio“ frakcijos vadovė.

Ar tikisi sulaukti palaikymo iš Darbo partijos ar kitų parlamentinių jėgų, N. Venckienė neatskleidė.

Imunitetas naikinamas ne pirmą kartą

Primenama, kad N. Venckienės teisinį imunitetą buvo panaikinusi Vyriausioji rinkimų komisija, kai „Drąsos kelio" lyderė buvo kandidatė į Seimo narius. Imunitetą N. Venckienei buvo panaikinęs ir praeitos kadencijos Seimas, nes būdama teisėja N. Venckienė taip pat turėjo teisinę neliečiamybę.

Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

N.Venckienė, su savo tėvais bei teta Audrone Skučiene priešinosi mažametės Kedžių anūkės perdavimui motinai L. Stankūnaitei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3295)