A. Plokšto laidoje „Patrulio bazė“ dar pabrėžė, jog jeigu Rusija turėtų pakankamai sviedinių, nereikėtų kreiptis pagalbos į Šiaurės Korėją.

„Šiaurės Korėja gali Kremliui duoti sviedinių iš 1950–ųjų metų, kurie sandėliuose tikriausiai guli. Tai yra visiškai klasikinė amunicija su visom savo problemomis“, – teigė pašnekovas A. Plokšto.

Apibendrindamas situaciją karo fronte, pašnekovas A. Plokšto įvardijo, ko dabar labiausiai trūksta Ukrainos pajėgoms.

„Iš tikrųjų sunkiai eina ukrainiečių kontrpuolimas. Geras inžinerinis pasiruošimas ir minos, nepaisant primityvumo, stabdo. Antras dalykas – trūksta įvairių elementų koordinacijos. Visų pirma todėl, kad ukrainiečiai neturi persvaros ore. Jeigu turėtų persvarą ore ir sugebėtų iššaudyti rusiškus sraigtasparnius, būtų žymiai lengviau.

Todėl einant nuo pradžios, pirma oras. <...> Antras dalykas – suderinti artilerijos ugnį kur irgi tie patys bepiločiai reikalingi. Na, ir paskutinis dalykas – reikia daugiau išminavimo pajėgumų“, – laidoje „Patrulio bazė“ sakė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ginkluotės dėstytojas A. Plokšto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)