„Turime vieną nelaimingą atsitikimą – žmogus neteko gyvybės. Grigiškėse apie pusę 9 ryto medis užvirto ant žmogaus, deja, jo gyvybė nebuvo išgelbėta“, – sakė jis.

Policijos pareigūnų duomenimis, medis užkrito ant moters, kuri vedžiojo šuniuką. Į Grigiškes nuskubėję medikai 1974 m. gimimo moterį dar bandė gaivinti.

„Įvykis užregistruotas 8.24 val. Pranešta, kad Grigiškėse, Šviesos gatvėje, medis užvirto ant moters. Ugniagesiai moterį ištraukė iš po medžio. Medikai netrukus konstatavo mirtį“, – apie įvykį kiek vėliau informavo VPGT atstovė.

Vėjas rims, lietus – ne

Anot PAGD atstovo, iki šios dienos 6 valandos ryto ugniagesiai 323 kartus vyko šalinti medžių, o daugiausia tokių įvykių buvo Alytaus, Marijampolės ir Kauno apskrityse.

Nuo 6 iki 11 ryto pirmadienį papildomai gauta dar virš 140 pranešimų apie nuvirtusius medžius. Gelbėtojai skaičiuoja, kad medžiai užkrito ant 6 pastatų ir 12 mašinų.

„Pranešimų gaunama ir dabar, bet jų ne toks didelis skaičius, kaip prieš tai“, – teigė jis.

Pasak G. Šukštos, meteorologai prognozuoja, kad vėjas rims, o į dienos pabaigą apskritai turėtų nurimti, bet lietus artėjančią parą liks toks pat intensyvus.

Pasak PAGD atstovo, praėjusios paros iškvietimų skaičius buvo keturis kartus didesnis nei paprastai.

„Stengiamės reaguoti į kiekvieną pranešimą, gali būti, kad užtrunka, nes jų tikrai daug, bet stengsimės sureaguoti į kiekvieną ir padėti visais atvejais“, – sakė jis.

Ragina neiti į mišką

G. Šukšta teigė, kad esant tokioms sąlygoms žmonės turėtų vengti lankytis miškuose, stengtis nestatyti mašinų po medžiais, jokiu būdu neliesti ant žemės gulinčių laidų.

„Reikia atkreipti dėmesį, kad jeigu lietus ir toliau lis, gruntas bus įmirkęs, todėl netgi nesant vėjui medžių kritimas įmanomas vien dėl permirkusio grunto. Šią parą, jei nėra būtinybės vykti miško keliais ar takeliais, venkite tokių kelionių“, – rekomendavo laidos pašnekovas.

Pastebėjus nukritusį medį ar prireikus pagalbos PAGD atstovas žmones ragina skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, o operatoriai, priklausomai nuo aplinkybių, žinos, kam perduoti pranešimą.

Komentuodamas, kodėl PAGD šį kartą nesiuntė pranešimų apie gresiančią audrą, departamento atstovas teigė, jog prognozės nerodė, kad gamtos reiškiniai pasieks stichinį lygį.

Anot jo, kai vanduo užlieja patalpas, elektros tiekimui kyla grėsmė, o tokias problemas turi spręsti pastatų administratoriai.

„Jei vyksta elektros kibirkščiavimas, yra savivaldybių komunalinės tarnybos, į kurias greičiausiai reikėtų kreiptis kalbant apie situacijas namuose arba butuose“, – sakė jis.

Jei patalpą užliejo, PAGD atstovas rekomenduoja, esant galimybei, atjungti elektrą. To, anot jo, turėtų pakakti norint apsisaugoti nuo elektros iškrovos arba gaisro.