"Grupė signatarų yra susirūpinę, kad nevykdomos Konstitucijos nuostatos dėl rinkimų. Šie Seimo rinkimai nebuvo laisvi, akivaizdžiai pažeistos rinkėjų teisės į laisvą pasirinkimą", - BNS sakė B.Valionytė, paklausta, kas privertė kreiptis į valstybės vadovę.

Jos teigimu, per parlamento rinkimus kandidatai ir partijos neturėjo vienodų galimybių prisistatyti, be to, nėra buvę tokio balsų pirkimo masto.

"Peržengtos visos ribos, ir niekas iki šiol nieko nepadarė. Vyriausioji rinkimų komisija patvirtino pirmojo turo rezultatus net neišnagrinėjusi visų skundų", - piktinosi B.Valionytė.

Ji teigė, kad dvi dešimtys laišką pasirašiusių signatarų neteikia prezidentei kokių nors siūlymų, ką valstybės vadovė turėtų daryti, tik nori išsakyti savo nuomonę į susidariusią padėtį.

"Konkretaus sprendimo nesiūlome, bet keliame klausimą dėl taip išrinktos valdžios legitimumo", - BNS sakė Signatarų klubo prezidentė.

B.Valionytė buvo pirmoji susivienijimo "Už Lietuvą Lietuvoje" sąraše Seimo rinkimuose. Bet šis sąrašas sulaukė mažiau nei vieno procento balsų, liko tik 13-oje vietoje ir į parlamentą nepateko.

Sekmadienį Vyriausioji rinkimų komisija planuoja skelbti galutinius Seimo rinkimų rezultatus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)