Priešpaskutinį šių metų mėnesį pozityviai į šalies ateitį žiūrėjo praktiškai kas ketvirtas (39 proc.) šalies gyventojas, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ lapkričio 14-24 dienomis atlikta apklausa. Lyginant su spalio mėnesiu, optimistų padaugėjo 2 procentais, tačiau 2013 m. spalį tokių buvo 44 proc.

Didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, studentai ir moksleiviai, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, gyventojai, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertina gerai. Kad reikalai Lietuvoje krypsta į gerąją pusę dažniau mano rinkimuose balsuojantys už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus ir Liberalų sąjungą.

Manančių, kad reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę sumažėjo nuo 62 proc. spalį iki 60 proc. lapkritį, tačiau lyginant šių ir praėjusių metų lapkričio mėnesio apklausos rezultatus, pesimistų padaugėjo 6 proc. Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1500 litų per mėnesį, apklaustieji su viduriniu išsilavinimu ar baigę kolegiją, pensininkai ir bedarbiai, tautinių mažumų atstovai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (678)