Primename, kad mergaitė buvo rasta pernai, gruodžio 11 dieną, Kaune, ligoninėje, V. Putvinskio gatvėje įrengtame gyvybės langelyje. Tai buvo vyriausias Lietuvoje gyvybės langelyje paliktas vaikas nuo pat langelių įkūrimo 2009-siais.

Kaip rašoma alfa.lt portale, Lietuvą sukrėtęs atvejis neturės itin laimingos pabaigos – praėjo jau pusmetis, o tėvai noro susigrąžinti mažametę vis dar nerodo, tikėtina, taip ir neparodys.

„Vaikas šiuo metu yra globojamas, auga šeimoje. Vaiko teisių gynėjų žiniomis, mergaitė jaučiasi gerai, yra guvi, ja tinkamai rūpinamasi“, – teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Pagalbos vaikams ir šeimoms vyr. patarėja Egle Vainoraite-Rauktienė.

Primename, kad tuo metu, kai buvo palikta mergaitė, policija nustatė mažametės mamos tapatybę. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, policija daugiau informacijos neviešino. Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma. Naujagimio palikimas yra anonimiškas.

Gyvybės langelis yra speciali patalpa, į kurią įdėjus naujagimį ar vaiką, budintį personalą pasiekia signalas ir auklėtojos skubiai pasirūpina vaiku, kuriuo negali ar nenori rūpintis patys tėvai. Šiuo metu gyvybės langeliai Lietuvoje veikia maždaug dešimtyje įstaigų įvairiuose šalies miestuose. Pernai gyvybės langeliuose buvo palikti penki vaikai.