Pasak jo, per artimiausias 24 val. labai išaugus atmosferos slėgiui įsivyraus sausi ir saulėti orai, visas likusias savaitės dienas bus panašiai.

„Bent jau kol kas dangus neleis galvoti apie artėjantį cepelinmetį. Bus daug progų išeiti į lauką pasidžiaugti auksiniu rudeniu kol viskas visai nesupilkėjo. Žymesni orų pokyčiai tikėtini tik po savaitės.

Šalia to, virš Lietuvos pamažu įsivyraus šiltesnė oro masė, tačiau naktys jau ilgos, jų metu kandžiosis šalnos, o dieną tik vietomis sušils iki 13-15 laipsnių. Apie +20 °C geriau jau nebefantazuoti. Jei labai norisi, galima tai pavadinti gaivia bobų vasara, kadangi tikroji (šiltesnė) bus labiau į pietvakarius nuo Lietuvos“, – paaiškino meteorologas.

„Delfi“ primena, kad trečiadienio dieną Lietuva atsidurs anticiklono centre. Daugelyje rajonų bus mažai debesuota ir bus galima mėgautis saulės spinduliais. Aukštas slėgis lems, kad bus labai nepalankios sąlygos susidaryti lietaus debesims, todėl diena nusimato sausa. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, pasieksiantis 3–8 m/s. Oro temperatūra daugiausia pasiskirstys tarp 10 ir 13 laipsnių, rytiniame šalies pakraštyje vietomis oras sušils tik iki 8–9 laipsnių.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį tęsis sausi ir mažai debesuoti orai. Vyraus pietų, pietryčių, 4–9 m/s vėjas. Mažas debesuotumas lems, kad daug kur bus šalnos tarp 0 ir 5 laipsnių šalčio, o dirvos paviršius vietomis gali atvėsti net iki 8 laipsnių šalčio. Pajūryje naktis išliks šiltesnė ir ten temperatūra nukris tik iki 1–6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną vis dar išliksime anticiklono įtakoje, todėl lietaus nereikėtų tikėtis. Toliau vyraus pietų, pietryčių krypties vėjas, bet dienos metu jis sustiprės iki 6–11 m/s. Oras sušils iki 10–14 laipsnių šilumos.

Likusią savaitės dalį išsilaikys panašūs orai. Lietaus tikimybė nedidelė, naktimis daug kur šalnos iki 5 laipsnių šalčio, o dienomis temperatūra pasieks daugiausia 14–15 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją