Numatoma, kad susitikime kariuomenių vadai aptars saugumo situaciją, NATO planų įgyvendinamumą. Taip pat dėmesio bus skirta dvišalio bendradarbiavimo ir Lietuvos kariuomenės pajėgumų vystymo bei paramos Ukrainai klausimams.

Vėliau Rukloje planuojamas susitikimas su pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės vadais. Vizito metu D. Zmeko taip pat susipažins su Lietuvos kariuomenės artilerijos pajėgumo vystymu bei infrastruktūra.

ELTA primena, kad balandžio 13–14 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys lankėsi Slovakijoje, kur susitiko su Slovakijos kariuomenės vadu generolu Danieliu Zmeko. Vizito metu buvo pristatyta saugumo situacija, karinių pajėgų vystymas ir planuojami įsigijimai bei numatytų pratybų ciklas. Apsikeista patirtimi personalo organizavimo, mokymo ir motyvavimo sistemos klausimais.

„Su Slovakijos kariuomenės vadu labai konkrečiai kalbėjome apie tai, kaip mūsų ginkluotosios pajėgos gali plėsti bendradarbiavimo spektrą. Aiškiai sutarėme, kad keisimės patirtimi vystant šalių mokymo vienetus ir turėsime galimybę treniruoti Lietuvos karius Slovakijos Lešt mokymo centre.

Čia galėtume ruošti labai konkrečių sričių specialistus: cheminės, biologinės, radiologinės ir branduolinės saugos, sprogmenų neutralizavimo, mūšio mieste“, – tąkart vizito rezultatais dalijosi Lietuvos kariuomenės vadas, apsilankęs 146 kv. km dydžio Slovakijos Lešt mokymo centre, kuris yra tinkamas treniruotėms nuo šaulių ginklų iki tankų šaudymų bei manevro.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją