Poilsiautojai ieško ne tik naujovių

Sutuoktinių pora Virgilijus ir Jurgita prekiauja ne tik belgiškais vafliais, tačiau pastebi, kad lietuviai mėgaujasi ir siūlomomis naujovėmis, ir tuo, kas įprasta, o belgiški vafliai – tai, kas jau daug metų išlaiko populiarumą tiek turistų, tiek vietos gyventojų gretose.

„Vafliukų pradininkas yra Virgilijus, jis pradėjo juos kepti prieš daug metų, po to kurį laiką gyveno Amerikoje, po to grįžo ir nustebo, kad dar žmonės tų vaflių neatsivalgė ir nusprendė, kad reikia toliau. Dar pasiūlėme žmonėms burbulinių vaflių, bet pažiūrėjome, kad būtina įtraukti belgiškų vaflių šalia, nes žmonės tiek burbulinių vaflių nenori, kiek jiems įprastų. Tikrai labai skani tešla, tikrai siūlau viską išragauti“, – nusišypso Jurgita.

Piešinys ant kavos nuobodu? Tuomet papuoš vaflį

Stebėdami poilsiautojus, kurie ieško kažko įdomesnio, pora sumanė patiekti ne tai, kas įprasta, taip atsirado kava su čia pat sukuriamu piešiniu.

Palanga, kava, ledai

Ant kavos nuobodu? Tada Jums gali papuošti dar ir belgišką vaflį.

Specialiu spausdintuvu piešinys sukuriamas itin tikslus, tad nėra sudėtingas: nuotrauka iš planšetės perkeliama į spausdintuvo kompiuterį ir per kelias akimirkas, kai gaminama kava, kavos milteliais spausdintuvas nupiešia atvaizdą.

„Patys kepame vaflius, patys gaminame saldumynus, tai galime padaryti lygų vafliuko paviršių ir ant jo piešti. Piešiniui būtinas lygus paviršius. Galime net ant baltų vanilinių ledų taip pat piešinį padaryti“, – dalijasi moteris.

Ledų su sirupo piešiniu? O gal ledų be laktozės?

Dvi prekyvietės visai šalia, tačiau asortimentas kiek skiriasi. Anot Virgilijaus, svečius vilioja ir ledų įvairove.

„Žmonės ne kartą prašė, tad dabar turime keturias rūšis ledų be laktozės. Taigi, kas nori, tam pasiūlome. Galime juos paskaninti, kaip tik žmonės nori – ir braškių galime uždėti, ir pabarstukų. Tokie leidai 50 centų brangesni, nei įprasti, nors kainų nedidinome nuo pernai. Tiems, kurie valgo įprastus ledus, sumanėme pasiūlyti itališkų ledų su sirupo juostelėmis ant ledų. Turime trijų skonių sirupus – braškių, mango ir žalio obuolio, žmogus pasirenka, kurio nori. Juostelėmis puošiame kelių skonių ledus, ledų skonius galime maišyti“, – pasakoja verslininkas.

Palanga, kava, ledai

Anot pašnekovo, ledų kainų kelti neketina, tad jų įsigyti galima nuo 1,50 euro, o štai už kavą nuo pernai teks mokėti vos 20 centų brangiau.