Pasak sinoptiko, penktadienį ir toliau vyraus labiau vasarai būdingi orai.

„Penktadienio Lietuvoje ir toliau vyraus labiau vasarai būdingi orai. Debesų visą dieną bus nedaug, tik vakarinėje šalies dalyje vakarop debesų jau kiek daugės. Vėlai, sutemus ten jau gali trumpai palyti, sugriaudėti perkūnija.

Diena bus gana vėjuota. Vietomis pietryčių vėjo gūsiai sieks 15–17 m/s. Bet bus labai šilta, įdienojus temperatūra kils iki 23–28 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikas.

Na, o šeštadienio naktį per Lietuvą keliaus atmosferos frontas. Bet ir toliau išliks itin šilta, teigė sinoptikas P. Starkus.

„Daugiausiai palyti turėtų vakarinėje šalies dalyje, o šalies rytuose vis dar išliks sausa.

Naktis buvo labai šilta, padidėjus debesuotumui temperatūra nekris žemiau 14–19 laipsnių šilumos.

Vėjas daugiausiai pūs iš pietryčių, pietų. Bet slenkant frontui vakarinėje šalies pusėje jau suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir bus apysmarkis“, – Delfi teigė sinoptikas P. Starkus.

Šeštadienio dieną atmosferos frontas toliau keliaus per Lietuvą, numatomas lietus, sakė jis.

„Daugiausiai turėtų palyti rytinėje šalies pusėje, vakariniuose rajonuose lietaus jau bus mažiau. Antroje dienos dalyje ten daugės ir saulės. Temperatūra Lietuvoje šeštadienio dieną pasiskirstys gana nevienodai, daug kur bus tarp 18–23 laipsnių, bet šalies rytuose pirmoje dienos pusėje oras dar spės sušilti iki 24–26 laipsnių.

Vėjas jau visoje šalyje vakarop turėtų atsisukti iš šiaurės vakarų“, – prognoze dalijosi sinoptikas P. Starkus.

Sekmadienio naktį atmosferos frontas pamažu trauksis, bet palyti dar turėtų pietrytinėje šalies pusėje, teigė sinoptikas. O sekmadienio dieną žadamas vėl trumpalaikis lietus.

„Temperatūra jau pažemės iki 10–15 laipsnių, bus vėsiau, vėjas – daugiausiai vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo.

Sekmadienio dieną trumpai palis tik kai kur, vėl daugės pragiedrulių. Temperatūra jau taip aukštai nekils, įdienojus bus 17–22 laipsniai šilumos“, – Delfi kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

Kitos savaitės pradžioje, pasak jo, ties Lietuva vėl sustiprės anticiklonas – naktimis bus gana vėsu, o dienomis vėl išliks sausa, netrūks saulės.

„O temperatūra iki 18–23 laipsnių šilumos“, – žadėjo P. Starkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją