Penkias savaites DELFI skaitytojams buvo pateikiama po daugiau kaip šimtą logotipo idėjų. Šešiios kiekvieną savaitę daugiausiai DELFI skaitytojų balsų surinkusios įdėjos papuolė į konkurso finalą.

Iš viso už logotipo idėjas buvo atiduota per 34 tūkstančius balsų, ES logotipų galerijos buvo peržiūrėtos apie 130 tūkst. kartų.

Lemiamas sprendimas, iš 30 finalistų išrinkti vieną geriausią idėją, buvo patikėtas komisijai – grafikos dizaino specialistams, žiniasklaidos ir Užsienio reikalų ministerijos atstovams.

Geriausia idėja buvo išrinktas Simonos Mykolaitytės darbas. Ši 23-ejų mergina, šiemet baigusi grafikos dizaino studijas, konkursui atsiuntė dvi idėjas.

Geriausiu išrinktame darbe – neužbaigti apskritimai. Anot autorės, tai rodo, jog Lietuva atvira – naujovėms, modernumui, tobulėjimui. Apskritimas daugiasluoksnis.

Pati Simona sako: „Logotipas simbolizuoja, kad ES saugo ir dirba išvien su Lietuva (apskritimas apskritime tai ES gaubia Lietuvą, o trumpos mėlynos juostelės įsipynusios raudonoje, geltonoje ir žalioje spalvoje rodo kad dirbame kartu“.

Simonai atitenka, kaip konkurso laimėtojai, atitenka ir žadėtasis prizas kelionė į „Briuselį, kokį tu nori pamatyti“. Mergina sakė jau žinanti, ką kartu vešis į laimėtą kelionę.

Laimėjusi logotipo idėja taip pat keliaus į profesionalų rankas, kuriems teks sukurti galutinę logotipo versiją, tapsiančią Lietuvos Pirmininkavimo ES Tarybai 2013 m. vizitine kortele.

Laimėjusios idėjos, o taip pat ir visų 30, patekusių į finalą, autoriai bus pakviesti į Užsienio reikalų ministeriją – atsiimti pelnytų prizų ir pasidalinti įspūdžiais, kaip gimė idėjos Lietuvos pirmininkavimo logotipams.

Čia kviečiame peržiūrėti visų 30-ies finalininkų nuotraukas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją