Didesnėje šalies dalyje palis, vyraus trumpalaikiai lietūs. Iš galingesnių debesų kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, gali sugriaudėti perkūnija. Pūs stiprus pietų, pietvakarių vėjas, didesnėje šalies dalyje gūsiai sieks pavojingus 15-20 m/s. Diena bus nešalta, temperatūra kils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį vyraus nepastoviai debesuoti orai, vietomis, didžiausia tikimybė vakariniuose ir pietrytiniuose rajonuose palis, vyraus trumpalaikiai lietūs. Vakariniuose rajonuose slinks aktyvesni debesys, todėl čia kai kur palis gausiai, gali pažaibuoti ir pagriaudėti. Pietų, pietvakarių vėjas šiek tiek aprims, tik pajūryje gūsiai sieks 15-18 m/s. Temperatūra nekris žemiau 10-15 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną prie mūsų šalies priartės nedidelis žemo slėgio sūkurys. Dangumi plauks įvairaus tankumo debesys, vietomis, daugiausia vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, palis, vyraus trumpi lietūs. Kai kur praslinks galingesni debesys iš kurių palis smarkiai, gali sugriaudėti perkūnija. Vėjas pūs iš pietų, pietvakarių, gūsiai didesnėje šalies dalyje sieks 15-20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Įdienojus sušils iki 16-21 laipsnio, kai kur gali būti laipsniu vėsiau ar šilčiau.

Sekmadienio naktį žemo slėgio sūkurys trauksis į šiaurės rytus. Debesuotumas bus nepastovus, vietomis, didžiausia tikimybė vakariniuose rajonuose, nulis trumpalaikiai lietūs. Vėjas pasisuks iš vakarų ir šiek tiek aprims, tik pajūryje gūsiai sieks 15-18 m/s. Į šalį plūstelės gerokai vėsesnis oras, todėl paryčiais oras atvės iki 6-11 laipsnių šilumos, tik prie jūros laikysis 12-14 laipsnių.

Sekmadienio dieną iš pietvakarių pamažu stiprės aukštesnio slėgio laukas. Debesuotumas bus nepastovus, lietaus tikimybė labai maža. Didesnę dienos dalį pūs stiprokas ir vėsus vakarų vėjas, tik vakarop vėjas rims. Dėl šalį užplūdusios vėsaus oro masės, temperatūra kils tik iki 13-17 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį mūsų šalies orus lems anticiklonas. Debesys sparčiai sklaidysis, dangus giedrės, lietaus nenumatoma. Vėjas nurims ir taps silpnas. Dėl šalį užplūdusios šaltesnio oro masės, išgiedrėjusio dangaus ir silpo vėjo temperatūra sparčiai kris ir rytą teliks 1-6 laipsniai šilumos, tik Kuršių nerijoje laikysis 7-10 laipsnių šiluma, o dirvos paviršiuje didesnėje šalies dalyje turėtų pasirodyti pirmosios šio rudens šalnos.

Pirmadienio diena didesnėje šalies dalyje išliks mažai debesuota, tik pietrytinius rajonus pamažu ims dengti tankesni debesys, bet lietaus tikimybė išliks labai maža. Nestiprus vėjas papūs iš rytų. Šiluma nelepins, temperatūra nekils aukščiau 12-17 laipsnių.

Pagal dabartinius duomenis antradienį debesys turėtų būti tankesni, vietomis truputį palis. Naktis jau bus šiltesnė, nestiprių šalnų gali pasitaikyti tik vietomis, bet dieną turėtų šilti tik iki 10-15 laipsnių.