Vilniaus policija vis dar atlieka ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas praėjusių metų liepos 4-ąją. Įtariamasis buvo nustatytas po šešių dienų, dar po dviejų, liepos 12-ąją, įtariamajam buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Kelis kartus suėmimo terminas buvo pratęstas, tad Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime A. Arutiunianas praleido penkis mėnesius, iki gruodžio vidurio.

Liepą ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl galimo išžaginimo, vėliau prijungti dar vieni kaltinimai – dėl galimo santykiavimo su nepilnamečiu asmeniu.

Tai, kad ikiteisminis tyrimas vis dar tęsiamas, DELFI patvirtino Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja. Daugiau detalių dėl vis dar vykstančio tyrimo atstovė atskleisti negalėjo.

DELFI žiniomis, įtarimai A. Arutiunianui per šį laiką nepakito. Ikiteisminis tyrimas vis dar atliekamas dėl galimo išžaginimo ir galimo santykiavimo su nepilnamečiu asmeniu. Daugiau nukentėjusių merginų nuo praėjusių metų gruodžio į pareigūnus taip pat nesikreipė, kardomosios priemonės taip pat nepakito.

Gruodžio viduryje iš Lukiškių paleistam „Alfa vyru“ prisistatinėjusiam A. Arutiunianui buvo paskirtos kitos kardomosios priemonės. Jam buvo paskirtas namų areštas, pagal kurio sąlygas jis namuose privalo būti nuo 20 val. iki 6 val.

A. Arutiunianas

Jis taip pat negali ieškoti ryšio su nukentėjusia mergina, į jo namus gali patekti tik šeimos nariai arba pareigūnai. Paimti ir A. Arutiuniano dokumentai, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Tiesa, kardomosios priemonės ir vis dar tęsiamas tyrimas jam netrukdė toliau tęsti savo veiklos. Sausio pradžioje jis pristatė naujus mokymus „Už grotų. Tapk bebaimis kalėjimui“.

Jo tinklapyje iki šiol galima įsigyti įvairių mokymų, kuriuose mokoma vilioti moteris, o „YouTube“ paskyroje vis dar patalpinti įrašai tokiais pavadinimais: „Priklausomybės pornografijai ir masturbacijai“, „Kaip nusitempti merginą į lovą iš baro“, „Kaip greitai suvilioti merginą seksui“, „Alfa vyro mąstymas“ ir panašiai.

Skundėsi kalinimo įstaigos sąlygomis

Dar būdamas kalėjime A. Arutiunianas su DELFI bendravo laiškais.

Tuo metu, kai A. Arutiunianas buvo laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, DELFI pasiekė ne vienas jo laiškas. Laiškuose A. Arutiunianas pasakojo apie esą nepakeliamas sąlygas.

Prie rugpjūčio pabaigoje atsiųsto laiško A. Arutiunianas pridėjo ir kelis skundus, kuriuos dar praėjusių metų rugpjūtį siuntė Kalėjimų departamentui. Juose Airinas daugiausia skundžiasi maisto ir kalėjimo paslaugų kokybe. „2018-08-11 dieną 12 val. 30 min. atnešė žirnių šustinę, kurios buvo neįmanoma valgyti, nes mėsa dvokė ir žirniai su kruopom – nu čia gyvuliams maistas, bet ne žmonėms. Ir taip visą mėnesį, – skunde rašė A. Arutiunianas. – Plovo mėsa taip pat dvokia.“

Airinas Arutiunianas

A. Arutiunianas vardijo, kad jam netiko ir daugiau patiekalų. „Vakarienė buvo vandeniu praskiesta „bulvių košė“, 100 g duonos, 20 g dešros, pusė stiklinės kefyro ir arbata. Kaip įmanoma nuo tokios porcijos pavalgyti? – piktinosi Airinas. – Suvalgius tą duoną visą naktį nuo jos pūtė pilvą ir nėjo užmigti. Girdėjau, kaip visam korpusui tas pats buvo. Tiek nebuvo žmonėms, ką valgyti 2018-08-11 17 val. 30 min., kad jie suvalgė tos vidurius pučiančios ir žarnas raižančios duonos ir vėliau kankinosi visą naktį. Nuo į kamerą pritekusių dujų ir raižančio pilvo negalėjau užmigti.“

A. Arutiuniano teigimu, kita diena po tokių bemiegių naktų būna visiškai sugadinta.

Praėjusių metų spalį, kai buvo nuspręsta kardomąją priemonę – suėmimą – pratęsti dar dviem mėnesiams, A. Arutiunianas atsidūrė gydymo įstaigoje. Į medikų rankas jis buvo perduotas po posėdžio, kuriame, DELFI žiniomis, jis elgėsi neadekvačiai, nereagavo, sunkiai atsakinėjo į klausimus.

Patrauklusvyras.lt puslapyje Airinas Arutiunianas pristatomas kaip visuomenės veikėjas, knygų, DVD programų autorius vyrams, „Alfa Vyras“ mokymų treneris, o Salsosritmu.lt puslapyje – kaip šokių mokytojas, vedantis moterims ir vyrams šokių pamokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)