EP Lietuvą atstovausiantiems politikams pažymėjimus įteikė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Iškilminga įteikimo ceremonija penktadienį vyko Seimo Kovo 11-osios salėje.

EP nario pažymėjimai įteikti trims konservatorių partijos atstovams – Andriui Kubiliui, Rasai Juknevičienei bei dabartiniam Seimo vicepirmininkui Pauliui Saudargui, taip pat dviem socialdemokratams – Vilijai Blinkevičiūtei bei Vyteniui Povilui Andriukaičiui.

„Su ta lyčių lygybe nėra labai gerai, iš 11 europarlamentarų – tik 2 moterys“, – atsiimdama pažymėjimą sakė socialdemokratė V. Blinkevičiūtė.

Pažymėjimus gavo ir Briuselyje Lietuvai atstovausiantys „valstietis“ Aurelijus Veryga bei Liberalų sąjūdžio siunčiamas Petras Auštrevičius.

Tuo metu į EP išrinkti Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) atstovas Petras Gražulis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis Waldemaras Tomaszewskis pažymėjimų atsiimti neatvyko.

VRK teigimu, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ir Laisvės partijos į EP siunčiamas Dainius Žalimas iš anksto informavo, kad ceremonijoje dalyvauti negalės.

ELTA primena, kad ketvirtadienį VRK panaikino į EP išrinktų Seimo narių A. Verygos ir P. Saudargo mandatus. Parlamentarų įgaliojimai nutrūks nuo liepos 16 dienos.

Panaikinti Seimo nario mandatus pageidavo patys politikai, kadangi šios pareigos yra nesuderinamos su europarlamentaro darbu – į EP išrinktas Seimo narys turi apsispręsti, kurias pareigas nori eiti.

EP rinkimai baigėsi šių metų birželio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją