„Kairys, matyt, gali nusiraminti. (Tai buvo – ELTA) pokštas. Bent jau aš jo tikrai nekeisiu savimi“, – tikino F. Jansonas.

Praėjusią savaitę LRT televizijoje diskutuojant apie antrai kadencijai perrinkto G. Nausėdos raginimus atnaujinti Vyriausybės sudėtį, šalies vadovo vyriausiasis patarėjas F. Jansonas pajuokavo, kad jis pats galėtų pakeisti S. Kairį užimamose pareigose.

„Visai su malonumu su kai kuriais ministrais galėčiau pasikeisti postais tiems keliems mėnesiams. Kurie mažiausiai dirba – kultūros“, – ironizavo F. Jansonas.

Kaip skelbta anksčiau, antrai kadencijai perrinktas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė antradienį susitinka aptarti jau kelis mėnesius netylančių diskusijų, kas galėtų užimti švietimo ministro kėdę.

„Šiandien prezidentas turi darbinį susitikimą su premjere. Matyt, bus proga aptarti tiek valstybėje vykstančius procesus, tiek atskiras personalijas. Kaip mes suprantame, susitikimo tikslas yra apie švietimo ministrą ir jo kandidatūrą“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė F. Jansonas.

Prezidentas praėjusią savaitę sakė manantis, kad I. Šimonytė jau turi kandidatą į švietimo ministrus.

Pasak patarėjo, bus aptartas ir prieš rinkimus nuskambėjęs svarstymas peržiūrėti Vyriausybės sudėtį.

„Prezidentas yra pasakęs, kad Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas yra galimybė pakeisti ministrus, kuriems sunkiau sekasi arba visiškai nesiseka dirbti. Atskiromis pavardėmis vardinti nėra prasmės, nes tai pirmiausia aptars prezidentas su premjere. Tačiau, akivaizdu, kad yra ministrų, kurių darbas prezidento netenkina“, – aiškino F. Jansonas.

ELTA primena, kad G. Nausėda laikosi pozicijos, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

Tačiau valdantieji ir premjerė tokias prezidento intencijas vertina kritiškai. Dešiniųjų teigimu, apsispręsti dėl ministrų darbo turi Vyriausybės vadovė. Be to, pažymi jie, abejonių kelia raginimai keisti ministrus kai iki Vyriausybės ir Seimo kadencijos pabaigos liko keli mėnesiai.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją