Dvidešimtmetė Viltė, universitete ISM studijavusi vadybą ir ekonomiką, į JAV išvyko su mainų programa „Work and Travel“. Mergina dirbo Naujojo Džersio valstijos Vailvudo miestelio vandens parke gelbėtoja.

Nelaimė atsitiko liepos 9 dienos vakarą. Gatvėje įvyko susišaudymas, merginai nepasisekė būti netinkamu laiku netinkamoje vietoje, į ją pataikė atsitiktinė kulka.

„Viskas vyko labai greitai, buvo pakeltas sraigtasparnis. Buvo rūkas, jis negalėjo nusileisti, tai atvežė greitai į ligoninę. Mums paskambino iš ligoninės“, – pasakojo merginos močiutė Gražina, kuri, sužinojusi apie nelaimę, irgi tuoj pat išvyko į JAV.

Kaip rašoma portale „aukok.lt“, kulka pataikė merginai į galvą, ir pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį. Dėl pažeidimo Viltė prarado gebėjimą kalbėti, ištiko dešinės rankos ir kojos paralyžius.

Širdį paliečiantis medikų ir bendruomenės susitelkimas

Šiuo metu Viltė yra gydoma „Atlanticare medical center“ intensyvios terapijos skyriuje, jai taikoma kalbos ir fizinė terapija.

Būklei pagerėjus, Viltei reikės intensyvios reabilitacijos, kad atstatytų pažeistas funkcijas.

Jai pat bus reikalinga dar viena kaukolės neurochirurginė operacija.

Močiutė graudinasi pasakodama apie medikų dėmesį ir atjautą, ir palaikymą, kurio sulaukia.

„Tas rūpestis, atjauta yra tiesiog..., – žodžiai iš jaudulio strigo poniai Gražinai. – Personalas yra labai jautrus ir dėmesingas, tiek Viltei, tiek mums. Sąlygos čia pavydėtinos, mūsų gydytojų svajonė. Jie turi laiko pasiaiškinti situaciją, viskas kompiuterizuota, visi specialistai mato ligos istoriją“.

Močiutė pasakojo, kad Viltės atsigavimas vyksta lėtai, bet kasdien. Tam padeda ir jaunas merginos amžius.

„Darbdavys „Morey’s Piers“ teikia visą įmanomą pagalbą, nors nelaimė įvyko laisvadienį. Tai yra tikras socialinės atsakomybės pavyzdys. ISM ir visi draugai irgi padeda, kiek gali. Ačiū jiems“, – pasakojo ponia Gražina.

Rūpi visiems – nuo mero iki miestelio gaisrininko

Močiutė pasakojo, kad šios nelaimės akivaizdoje susitelkė visa miestelio, kur įvyko susišaudymas, bendruomenė.

„Norėtųsi paminėti miestelio bendruomenės ir joje veikiančio „John Lynch“ fondo paramą. Čia rūpinasi, kaip ji jaučiasi, visi – nuo mero, policininko iki miestelio gaisrininko. Norėtųsi, kad taip būtų ir Lietuvoje“, – sakė ponia Gražina.

Viltei dar liko ilgas sveikimo kelias, kuriam reikės ne tik dvasinė stiprybės, bet ir materialinės paramos. Artimieji prašo visus galinčius aukoti gydymo išlaidoms padengti JAV ir grįžimui į tėvynę, kai būklė stabilizuosis . Parama renkama per aukok.lt platformą, nuorodą rasite spustelėję čia.

Močiutė pasakojo, kad kol kas Viltės pervežti į Lietuvą gydytojai neleidžia.

„Ir būtent čia yra tokie specializuoti tokioms traumoms centrai, kurie Lietuvoje, tikiuosi, dar tik bus ateityje“, – pasakojo ponia Gražina.

Įtariamasis sulaikytas

Po šaudynių Naujajame Džersyje sulaikytas įtariamasis  William'as C.Hoyle'as

Amerikos žiniasklaidoje buvo pateikta daugiau detalių apie incidentą. Portalas „abc7ny.com“ rašė, kad įtariamasis šaulys per pramogų parką vijosi kitą vyrą, ir bėgdamas paleido šūvius, kurie pataikė ne į jo persekiojamą asmenį, o į dvi moteris.

Į pranešimą greitai sureagavę pareigūnai rado sužalotą lietuvę. Ji kritinės būklės buvo nuvežta į ligoninę.

Tyrimo metu buvo sulaikytas keturiasdešmetis to paties miesto gyventojas, juodaodis Williamas Hoyle’as. Įtariamasis yra kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir neteisėtu ginklo laikymu. Teismo jis laukia suimtas.