Preliminariais duomenimis, už Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovą J. Sabatauską balsavo 62,68 proc. rinkėjų. Naujosios sąjungos ir Seimo vicepirmininkas A. Skardžius surinko 37,32 proc. balsų.

"Esu dėkingas rinkėjams. Nė minutės neabejojau, kad viskas baigsis būtent šitaip. Dar prieš porą dienų prognozavau, kad už mane balsuos maždaug 60 proc. rinkėjų", - sužinojęs preliminarius balsavimo rezultatus, Eltai teigė J. Sabatauskas.

Pasak jo, viena iš A. Skardžiaus pralaimėjimo priežasčių buvo jo pasirinkta "purvo pylimo taktika" ant konkurento.

A. Skardžius Eltai taip pat teigė rinkimų Alytaus apygardoje rezultatus vertinąs teigiamai: "Vertinu rinkėjų apsisprendimą, tačiau apgailestauju dėl mažo aktyvumo".

Rinkimus pralaimėjęs politikas piktinosi dėl esą negarbingos kovos, neva naudotų juodųjų technologijų, "purvo ir šmeižto". Pasak A. Skardžiaus, oponentas laimėjo nuolat kartodamas, kad neverta balsuoti už socialliberalą, nes jis jau pateko į Seimą pagal koalicijos kandidatų sąrašą.

"Žinoma - geriau du Seimo nariai nei vienas, - ironizavo parlamentaras. - Lietuvių toks charakteris - reikia balsuoti už tą, kuris nėra išrinktas, kuris nuskriaustas".

Nepaisant nesutarimų per agitacijos kampaniją, abu parlamentarai patikino galėsią dirbti kartu naujajame Seime. "Teigiamai žiūriu į kiekvieną žmogų. Esu pasirengęs dirbti su visais žmonėmis, tačiau savęs žeminti neleisiu", - pažymėjo J. Sabatauskas.

"Politikoje nėra nei priešų, nei draugų. Linkiu jam (J. Sabatauskui. - ELTA) sėkmės ir parodyti tvirtą stuburą gerais savo darbais", - kalbėjo A. Skardžius.

Pirmajame ture daugiausiai Alytaus rinkėjų - 27,45 proc. balsavo už J. Sabatauską. Antroje vietoje likęs A. Skardžius gavo 23,93 proc. balsų.

J. Sabatauskas savarankiškai išsikėlė savo kandidatūrą Alytuje, nors Socialdemokratų partija su Naująja sąjunga susitarė šią apygardą atiduoti Seimo vicepirmininkui A. Skardžiui. Koalicijos partneriai laikėsi principo, kad 2000 metais į Seimą vienmandatėse apygardose išrinkti partijų nariai būtų vėl keliami tose pačiose apygardose. Praėjusiuose rinkimuose Alytuje nugalėjo A. Skardžius, surinkęs 23,31 proc. balsų. J. Sabatauskas, kurį palaikė 19,25 proc. rinkėjų, liko antras.

Dėl pasipriešinimo partijų susitarimui socdemas buvo išbrauktas iš jungtinio kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašo.

Paskutinę agitacijos savaitę į abiejų politikų kovą dėl parlamentaro mandato buvo priversta įsikišti ir teisėsauga. A. Skardžius kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas ištirti alytiškiams platinto neva šmeižikiško agitacinio laiško ir per radiją FM 99 transliuoto garso klipo atsiradimo aplinkybes, o kaltus asmenis patraukti atsakomybėn.

J. Sabatauskas anksčiau Eltai sakė taip pat ketinąs kreiptis į prokuratūrą dėl galimo šmeižto, tačiau tik po rinkimų, nes nenorįs to "naudoti kaip rinkimų kovos elemento".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją