„Buvo sugalvota, kad mes ateitumėm į mokyklą akcentuodami kažkokį ar tai mergaitišką, ar tai berniukišką elementą. Mes su mokinių taryba iki galo neapgalvojome skelbimo ir tai buvo komunikavimo klaida“, – teigia mokinių tarybos pirmininkė Asta Zikienė.

Nors skelbimas internete buvo ištrintas, o renginys atšauktas – žmonės jį vis tiek spėjo įvertinti neigiamai.

„Mokykla yra visuomenės atspindys ir, šiuo atveju, vaikai tikrai tą idėją paėmė iš visuomenės. Šiuo metu ji buvo tikrai per ankstyva“, – situaciją vertina L.E.P. Jurbarko gimnazijos direktorė Renata Streleckienė.

Mokinių tarybos pirmininkė aiškina, kad mokiniai pasiklydo tarp terminų, esą renginys nebuvo traktuojamas kaip lyties keitimo skatinimas.

„Jiems gal tai atrodė visai kitoks terminas, jie vertėsi gal truputį kitaip. Svarbu, kad suaugę žmonės pamokintų, kaip iš tikrųjų turėtų būti“, – teigia A. Zikienė.

Teigiama, kad tokia renginio tema gimė dar prieš dvejus metus, nes gimnazija turi tradiciją: paskutiniai mėnesio penktadieniai – teminiai.

„Aš būčiau užsidėjusi tarkim kaklaraištį, gal kažkuris būtų įsisegęs kaspinėlį. Tai turėjo būti tiesiog elementarus vaikiškas, moksleiviškas renginukas“, – apie tai, kaip turėjo atrodyti toks renginys pasakoja mokinių tarybos pirmininkė.

Mokinių tarybos pirmininkė pripažįsta, kad įvyko komunikacijos klaida, tačiau pavojų šioje temoje neįžvelgia. Patys mokiniai taip pat teigia, kad tokio renginio idėją jie palaikė ir problemos joje nemato bei tikisi, kad toks renginys ateityje dar įvyks. Tačiau eiliniai jurbarkiečiai – tokiai idėjai nepritaria ir ją vertina neigiamai. Žmonių manymu, tokie renginiai gali būti moralinė paskata į kitokį jaunų žmonių požiūrį.

Į Jurbarko gimnazijos mokinių persirengimo priešinga lytimi renginį sureagavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Renginiai, vykstantys mokykloje, turėtų būti suderinti su mokyklos administracijos darbuotojais ir mokyklos taryba. Negalime plačiau komentuoti, nes nežinome šio įvykio aplinkybių“, - komentarą pateikė ministerija. Pasak ministerijos, su tokiu mokyklos akibrokštu susidurta pirmą kartą.