Dietologė Žana Antonova LNK Žinioms sakė, kad sumuštiniai irgi gali būti sveiki.
„Viskas priklauso nuo to, ką mes įdėsime į sumuštinį, iš ko jis bus pagamintas. Kadangi mūsų mityboje trūksta skaidulų, o jų šaltinis yra pilno grūdo produktai, būtų gerai, kad sumuštinio pagrindas būtų iš pilno grūdo duonos“, – sakė ji.
Ž. Antonova pabrėžė, kad svarbu ir baltymai, todėl paragino rinktis ką nors iš vidutinio riebumo ar liesų pieno produktų.
„Mėsos mes ir taip suvalgome pakankamai daug, todėl reikėtų įvertinti, ar mes per visą dieną dar valgysim mėsytę, jeigu ne, tai ir mėsytės natūralios gabaliukas galėtų būti, bet kuo mažiau perdirbtos“, – kalbėjo ji.
Dietologė sakė, kad ant sumuštinio galima įdėti ir avokado arba garstyčių.
„Na, ir nė vienas sumuštinis negyvena be daržovių“, – pabrėžė ji.
Visą LNK Žinių reportažą žiūrėkite čia: