VRK V.Bernatonis įteikė 30 tūkst. parašų. Pretendentai į prezidentus turi surinkti ne mažiau kaip po 20 tūkst. juos remiančių piliečių parašų.

VRK pateiktoje turto ir pajamų deklaracijos išraše V.Bernatonis nurodė turįs 117 tūkst. litų vertės turto.

1990-1991 metais V.Bernatonis ėjo Vilniaus mero pareigas, o 1996 metais įkūrė Lietuvos gyvenimo logikos partiją ir buvo išrinktas jos pirmininku.

V.Bernatonis žurnalistams anksčiau teigė sustabdęs savo narystę Gyvenimo logikos partijoje. Apie šios partijos veiklą yra mažai žinoma.

V.Bernatonis dalyvavo 2000 metais vykusiuose Seimo rinkimuose, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas.

Į Seimą tuomet jis kandidatavo daugiamandatėje apygardoje Lietuvos liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" kandidatų sąraše.

VRK antradienį konstatavo, jog pakankamai parašų surinko ir prezidento posto siekiantis politinės partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" lyderis Seimo narys Kazys Bobelis, tačiau jis nebuvo užregistruotas kandidatu, nes dar nepateikė turto ir pajamų deklaracijos išrašo.

VRK iš viso išdavė parašų rinkimo lapus 20 pretendentų. Kandidatais į prezidentus, be V.Bernatonio, jau yra užregistruoti prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytenis Andriukaitis, Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) lyderis Eugenijus Gentvilas ir Seimo narys Algimantas Matulevičius.

Prezidento rinkimai vyks gruodžio 22 dieną.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją