„Aš padariau tikrai nemažai klaidų, galbūt ir kaip štabo vadovas, ir taktikoje. Mes apie tai šnekėsimės jau po rinkimų, kokios klaidos buvo ir kur jos padarytos“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Politikas svarsto, kad labiausiai „valstiečiams“ galėjo pakenkti R. Žemaitaičio rinkiminė retorika.

„Mes neįvertinome R. Žemaitaičio rinkimų kampanijos stiliaus, kad toje kampanijoje bus tiek melo, šmeižto ir t.t. Mes to tikrai neįsivertinome ir mes jokių priešnuodžių prieš tokią rinkimų kampaniją neturėjome“, – sakė R. Karbauskis.

„Žiūrint į mūsų vienmandatininkų rezultatus, jie yra gerokai didesni negu partijos daugiamandatėje apygardoje. Kitaip sakant, mūsų balsus nusiurbė „Nemuno aušra“ ir atitinkamai tai vos nekainavo mums 7 proc. barjero neperėjimo. Tai yra klaida, neįvertinimas to, kaip bus vykdoma rinkimų kampanija“, – pridūrė jis.

R. Karbauskio pripažįsta, kad „Nemuno aušros“ pasirinkta rinkiminė strategija šiai politinei jėgai davė teigiamą efektą.

„Jisai tai darė labai efektingai. Ir iš tikrųjų labai įspūdingas rezultatas, reikia su tuo jį pasveikinti, bet metodai, kuriais tai buvo daroma, yra nepriimtini“, – akcentavo R. Karbauskis.

„Buvo žinia rinkėjams, pavyzdžiui, kad mes sudarysime koaliciją su konservatoriais – jis taip teigė žmonėms. Kažkas galbūt tuo patikėjo, bet tai absurdas. (...) Tai yra melas“, – atkreipė dėmesį LVŽS lyderis.

Iš partijos pirmininko pareigų trauktis svarstęs R. Karbauskis: laikinai vadovavęs būtų A. Veryga

Jei „valstiečiai“ pirmajame ture nebūtų perkopę reikiamos 7 proc. kartelės, iš pirmininko posto trauktis žadėjęs Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad tokiu atveju laikinai prie partijos vairo būtų stojęs jo pavaduotojas Aurelijus Veryga.

„Pas mus pirmuoju pirmininko pavaduotoju partijoje yra Aurelijus Veryga ir jis automatiškai būtų tapęs partijos laikinuoju vadovu, jeigu aš būčiau pasitraukęs“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, A. Verygai jo darbas Europos Parlamente (EP) netrukdytų vadovauti partijai.

„Manau, kad būtų taip pat kaip (socialdemokratų lyderei – ELTA) Vilijai Blinkevičiūtei, ji vadovavo iš Briuselio labai ilgą laiką. Žmogus, kuris keturias dienas praleidžia Lietuvoje ir tris dienas Briuselyje gali šias pareigas atlikti ne ką blogiau už žmogų, kuris visą laiką būna Lietuvoje“, – akcentavo jis.

Karbauskis: Skvernelį ir jo partiją laikome išdavikais

R. Karbauskis tikina, kad jo vadovaujama partija perlipo savo ambicijas ir yra pasiruošusi dirbti su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Visgi šią politinę jėgą bei jos lyderį Saulių Skvernelį jis mano turįs teisę vadinti išdavikais.

„Tai yra jo (S. Skvernelio – ELTA) pragmatinis požiūris, kad „valstiečiai“ jam nepatinka, nes konfliktas buvo. Mes jį vadiname išdaviku. Ir tą partiją vadiname išdavikų partija. Turime teisę tai sakyti“, – penktadienį „Žinių radijui“ pabrėžė R. Karbauskis.

„Pasakau garsiai ir aiškiai – mes dirbsime Lietuvai. (...) Perlipome per savo ambicijas, tikrai jų nekeliame aukščiau“, – akcentavo jis.

Savo ruožtu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderiui pareiškus, kad kalbėtis dėl būsimos koalicijos yra svarstoma ne su R. Karbauskiu, o su „valstiečių“ rinkiminiame sąraše esančiu Ignu Vėgėle, LVŽS pirmininkas atkerta – pastarasis politikas nėra partijos narys.

„Sauliui Skverneliui, matyt, supratus, kad liberalų koalicijoje nebus, nes socialdemokratai nepageidauja neskaidrios partijos, prasidėjo kalba apie tai, kad jis ves derybas su Ignu Vėgėlė. Pasakysiu vieną – kiek benorėtų Saulius, teks vesti derybas su LVŽS. Ignas Vėgėlė net nėra sąjungos narys. Jis bus prie stalo, bet vesti derybas teks su tais žmonėmis, kuriuos Saulius Skvernelis išdavė“, – tvirtino R. Karbauskis.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 19,36 proc. balsų. Pastaroji politinė jėga jau užsitikrino 18 vietų parlamente. Nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, kol kas pelnę 17 mandatų. Tuo metu trečioje vietoje likusi R. Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ daugiamandatėje apygardoje užsitikrino 14 postų Seime.

„Vardan Lietuvos“ jau iškovojo 8 Seimo nario mandatus, tuo metu LVŽS – 6.

Tiesa, po dviejų savaičių laukia antrasis Seimo rinkimų turas, kuriame bus renkami Seimo nariai vienmandatėse apygardose – 8 jų jau iškovojo mandatus pirmajame rinkimų ture.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)