Kursko kryptis

Rusai pabandė įrengti dar vieną pontoninę perkėlą per Seimo upę, pabandė per ją pervežti transportą, tačiau ir vėl viskas stabiliai – perkėla buvo sunaikinta.

Kontaktinėje linijoje esminių pakitimų nėra. Ukrainiečiai aktyviausi centriniame ruože. ’

Rusams riesta prie Pogrebų, tvirtos gynybos įrengti jiems vis dar nepavyksta.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Šiauriniame flange okupantai vis bando užimti visą Synkivką, tačiau Ukrainos vienetai apsigina.

Sudėtinga padėtis klostosi Piščanės – Andrijivkos ruože. Beje, rusai skelbiasi, kad labai sėkmingai naikina ukrainiečių perkėlas per Oskilo upę. Tiesa, jie vis suka tą patį perkėlos sunaikinimo vaizdą, kuris jau buvo fiksuotas rugsėjo 3 d. (o gal ir dar anksčiau).

Neatmestina, kad taip bandoma kompensuoti tą informacinį efektą, kurį kuria ukrainiečių artilerijos ir dronų darbo vaizdai prie Seimo upės.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste ir jo apylinkėse tęsiasi sunkūs mūšiai. Agresorius išlaiko keletą pozicijų vakariniame kanalo krante prie Kalynivkos, jų ukrainiečiams nepavyko išmušti. Labai tikėtina, kad rusai bandys šį savo placdarmą išplėsti.

Torecko ruožas. Torecko rytiniame pakraštyje be esminių pakitimų, kautynės tęsiasi.

Pietiniame flange ukrainiečiai įsitvirtino šiauriniame Niu Jorko pakraštyje, rusai bando kontratakuoti. Okupantai vis baksnoja Panteleimonivkos – Sucha Balkos ruože, tačiau sunku pasakyti ar jie ryšis aktyvesniems veiksmams, kai jų šiaurinis flangas yra nesaugus.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Nepaisant rusų bandymų prasilaužti, Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Centras. Čia rusai ir toliau koncentruoja pagrindines pastangas. Agresorius dar labiau išplėtė savo pozicijas Ukrainsko – Hirniko ruože, o pietiniame flange rusai sėkmingai atakavo nuo Krasnohorivkos į vakarus palei Lozovos upę.

Apsupimo žiedas toliau veržiasi, tikėtina dėl to kontaktinė linija prie Nevelskės pajudėjo. Neatmestina, kad Ukrainos pajėgos su mūšiais ėmė trauktis iš potencialaus apsupimo.

Pietinis flangas. Padėtis prie Vuhledaro išlieka sudėtinga, tačiau ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Zaporižios ir Pietų kryptys – be esminių pakitimų.

Raketos nepasiekė taikinių

Naktį agresorius Ukrainos teritoriją atakavo 4 raketomis „Kh59“ ir 23 dronais „Šahed“.

Dėl sėkmingo ukrainiečių oro gynybos ir EW darbo, visos 4 raketos bei 17 dronų nepasiekė taikinių.