„Ar ne per vėlu – parodys laikas“, – teigia jie.

Ukrainos pajėgos dronais atakavo objektus agresoriaus užnugaryje. Dar ne iki galo užgesinta degalų gamykla ir saugykla Proletarske, o jau smūgiuota kitam panašiam objektui toje pat Rostovo prie Dono srityje, t. y., Kamenske – Šachtynskyje.

Taip pat ukrainiečiai dronais atakavo rusų taikinius kituose regionuose.

Kursko kryptis

Ir toliau intensyviausi susidūrimai kairiajame ukrainiečių flange (Korenevas) bei centriniame ruože (Malaja Loknyja). Nors susidūrimai intensyvūs, nepanašu, kad kontaktinė linija judėtų.

Tiesa, Ukrainos pajėgos suintensyvino atakos dronų operacijas ir ėmė atakuoti kelią Rylskas – Lgovas. Ekspertai primena, kad čia pirmosiomis dienos ukrainiečiai HIMARS sudaužė rusų koloną. Dabar atakuoja dronais. Beje, atstumas nuo kelio iki kontaktinės linijos – apie 20 km.

Tai viršija standartinių atakos dronų veikimo nuotolį, tad labai tikėtina, ukrainiečiai naudoja retransliatorius (tikėtina – kitus dronus). Tai indikuoja, kad nepaisant žandų pūtimo ir žvanginimo ginklais, esminės problemos – elektroninės gynybos – rusams čia nepavyksta išspręsti.

Žinoma, kol neužimtas Gluškovo ruožas ir Korenevas, tikėtis veržlaus puolimo link Rylsko vargu, ar įmanoma. Tačiau tokiais smūgiais ukrainiečiai trikdo tiekimą link Korenevo, bei apsunkina rusų tiekimą keliu Rylskas – Gluškovas. O jei čia pasiseks, žiūrėk, ateis ir Rylsko eilė.

Charkivo kryptis

Abi pusės rengia lokalias atakas, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Mūšių intensyvumas didėja, rusai spaudžia visoje kontaktinėje linijoje. Tikėtina, agresorius pabandys artimiausiu metu pasiekti Oskilo upę arba bent jau sukurti daug problemų ukrainiečiams, kad šie aprimtų Kursko ir Charkivo kryptyje bei permestų vienetus gesinti gaisrą Kupjansko sektoriuje.

Lymanas. Tęsiasi mūšiai šiauriniame flange bei kituose ruožuose, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Mieste ir jo apylinkėse rusai bando plėsti atakų geografiją. Jos vyksta nuo Hryhorivkos šiauriniame flange iki Klišijivkos pietiniame flange. Nepaisant to ukrainiečiai sėkmingai ginasi.

Torecko ruožas. Agresorius bando toliau atakuoti rytiniame flange. Užvakar įsitvirtinę šiauriniame terikone, rusai bando priasiveržti į gylį ir priartėti prie Torecko miesto pakraštyje esančio kito terikono. Jo kontrolė padėtų rusams stumtis link miesto centro.

Tęsiasi sunkios kautynės Niu Jorke – Nelipivkoje, informacijos iš šio ruožo trūksta, tačiau aišku, kad agresorius bando plėsti pozicijas į vakarus nuo Niu Jorko – atakuoja Sucha Balką.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas Rusai išlaiko pozicijas Krasnyj Jaro – Krutyj Jaro ruože, bei toliau palei geležinkelį stumiasi į šiaurės vakarus nuo Novohrodyvkos (visa gyvenvietė rusų rankose).

Nepanašu, kad anksčiau aptarti terikonai čia taps rusams rimta kliūtimi atakuojant bendra kryptimi link Pokrovsko (iki miesto liko apie 10 km).

Agresorius toliau plečia pozicijas kitoje kelio Karlivka – Pokrovskas pusėje. Užėmė Memryką ir aukštumomis atakuoja į pietus link Ukrainsko – Lisivkos bei į rytus link Karlivkos.

Pranešama apie gaisrą aerodrome Rusijos Volgogrado srityje

Atsižvelgiant į tai, kad ukrainiečiams nepavyksta sulaikyti agresoriaus ir jų gynyba byra, neatmestina, kad rusai iš eigos bandys užimti ir Selydovę. Anksčiau ekspertai vertino, kad jo užėmimas gali rusams kainuoti per daug laiko ir resursų bei sutrukdyti prasiveržti link Pokrovską.

Centras. Sparčiai komplikuojantis padėčiai prie Memryko, ukrainiečių gynėjai Karlivkoje gali būti blokuoti iš rytų ir vakarų, o galimybes manevruoti ir atsitraukti riboja upė Vovča.

Be to, kaip ir ne kartą minėjo ekspertai, labai tikėtina, kad šiomis sąlygomis rusų spaudimas Nevelskės ir Krasnohorivkos ruožuose tik didės. Žinoma, jei ukrainiečių gynyba Ukrainske – Lisivkoje subyrės, tikėtina, rusai kaip tik labiau spaus šiame ruože į pietus, įsitvirtindami aukštumose ir palei upę Vovčia, ir taip blokuodami Nevelskės bei Krasnohorivkos ruožų tiekimą.

O tada atakomis iš trijų pusių sieks sunaikinti čia esančią ukrainiečių grupuotę. Panašu, šį triuką visai neseniai rusai bandė padaryti Novoselyvka Peršos – Jasnobrodivkos ruože, tačiau, atrodo, jiems tai nepavyko (tada ukrainiečiai sugebėjo atsitraukti į kitą Vovčos upės krantą).

Pietinis flangas. Agresorius stiprina bandymus užimti Vodianę, bando priartėti prie Prečystivkos ir taip blokuoti Vuhledarą iš šiaurės rytų bei vakarų. Tęsiasi sunkios kautynės.